reklama

Dvojfarebné mousse rezy

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 21. 07. 2021 - 15:16 - Recepty M.á.r.i.a
Dvojfarebné mousse rezy, Zákusky, recept, M.á.r.i.a

reklama

Trochu pracné ale výsledok je výborný, plnky sú nie klasika maslo ani mascarpone, tento krát to mousse z bielej a ruby čokolád. 

Ingrediencie
Cesto:
450 gramov hladká múka špeciál
80 gramov maslo
200 gramov práškový cukor
1 kus vajce
1 kus žĺtok
1 deciliter mlieko
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
Ruby mousse:
200 millilitrov smotana na šľahanie
150 millilitrov mlieko
3 plátky želatína
200 gramov ruby čokoláda
Vanilkový mousse:
150 millilitrov mlieko
200 millilitrov smotana na šľahanie
1 polievková lyžica limetková kôra
1 polievková lyžica vanilková pasta
3 plátky želatína
200 gramov biela čokoláda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Cesto : v mlieku izbovej teploty si rozpustíme sódu bb, preosejeme múku, cukor, kakao, pridáme mäkké maslo, vajíčka a mlieko.Spracujeme hadké cesto. Rozdeíme na 3 časti, každú rozvaľkáme na rozmer plechu, prenesieme na opačnú stranu plechu, ktorú vymastíme a posypeme múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 st. 8 - 10 min., moc cesto nevysušíme. Z plechu ešte teplé stiahneme, je krehké.

Ruby mousse : Želatínu si namočíme na 10 min. do studenej vody. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme ruby čokoládu. Napučanú želatínu vytlačte a rozpustite pri miernej teplote. Pre lepšie rozpustenie pridajte čajovú lyžičku zmesi s rubínovou čokoládou. Počas rozpúšťania želatíny ju miešajte, aby sa pekne a rovnomerne rozpustila. Pridajte rozpustenú želatínu do pyré z rubínovej čokolády a miešajte, kým nezískate hladkú hmotu bez hrudiek. Potom pridáme 1/3 vlažného mlieka a vmiešavame stierkou od spodu nahor aby sme to mali nadýchané. Miešame kým sa nám nespojí s čokoládou do jednotnej hmoty. Takto postupujeme aj so zvyškom mlieka. Vyšľaháme sladkú smotanu do husta. Odporúčam vyšľahať smotanu v trochu väčšej miske, keďže do nej musíte neskôr pridať čokoládovú zmes. Postupne stierkou pridáme 1/3 šľahačky k zmesi rubínovej čokolády, želatíny a mlieka. Potom výslednú zmes pridajte do zvyšnej šľahačky. Stierkou miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja do hladkej zmesi. Pomaly miešajte a miešajte pridaním vzduchu do zmesi. Takže zdola nahor. 

Vanilkový mousse : Dopredu prevaríme mlieko s limetkovou kôrou a vanilkovou pastou, precedíme a necháme schladiť. Potom už postupujeme rovnako ako pri ruby mousse.

Pláty cesta si potrieme mliekom, na prvý plát rozotrieme vanilkový mousse, prekryjeme plátom cesta, natrieme ruby mousse a prekryjeme posledným plátom cesta. Dobre pritlačíme, prikryjeme papierom a dáme do chladničky na celú noc odpočívať. Potom už len pocukrovať a ozdobiť podľa seba.

Výnos
20 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, St, 21. 07. 2021 - 16:04

Ďakujem , trochu náročný ale raz za čas sa dá zvládnuť Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama