
melisa | Medové rezy
Výborné, mäkkučké medové rezy
Korpus: | ||
80 | gramov | Palmarin |
160 | gramov | kryštálový cukor |
2 | kusov | vajce |
2 | polievkové lyžice | med |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
trocha | škorica | |
250 | gramov | polohrubá múka |
250 | gramov | hladká múka |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
60 | gramov | Zlatý klas |
1⁄2 | polievková lyžica | rum |
250 | gramov | maslo |
100 | gramov | práškový cukor |
Poleva: | ||
150 | gramov | horká čokoláda |
50 | gramov | biela čokoláda |
Cesto: Cukor, Palmarin, vajcia, med, sódu bikarbónu a škoricu miešame nad parou cca 15 minút do bodu varu až do zhustnutia.
Do ešte teplej zmesi pridáme polohrubú múku a zmiesime s hladkou múkou.
Cesto rozdelíme na 4 časti a postupne na doske rozvaľkáme a upečieme na plechu s papierom na pečenie. Teplota 180°C asi 5 minút pečieme každý plát. Rozmer plechu 30x40 cm.
Necháme vychladnúť. Cesto je tvrdé, ale keď sa natrie plnkou do druhého dňa zmäkne.
Plnka: Mlieko uvaríme so Zlatým klasom na hustý puding a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutý puding a rum. Plnku si rozdelíme na 3 časti.
Tri pláty natrieme plnkou, tenkou vrstvou natrieme aj vrchný plát. Zaťažíme asi na 2 hodiny, necháme postáť v chlade do druhého dňa.
Povrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou. Po zaschnutí ozdobíme bielou čokoládovou polevou.
Pokrájame na úhľadné rezy až po zmäknutí na druhý deň. Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty