reklama

Medový krémeš

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 27. 12. 2020 - 11:03 - Recepty M.á.r.i.a
Medový krémeš

reklama

Isto poznáte medový krémeš, koláčik lahodnej chute, trochu zle sa robí s cestom kým ho vyváľkate na plech a tak ma upútali ukážky, že to ide aj trochu inak.

Ingrediencie
Cesto:
350 gramov hladká múka
100 gramov práškový cukor
50 gramov maslo
2 polievkové lyžice med
2 kusov žĺtok
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
Pudingová náplň:
1⁄2 liter mlieko
2 kusov žĺtok
1 kus Zlatý klas
2 polievkové lyžice polohrubá múka
3 polievkové lyžice cukor krupica
1 kus vanilkový cukor
50 gramov maslo
180 millilitrov smotana na šľahanie
Postup

Cesto si vypracujeme z ingrediencií na hladké a kompaktné - trochu lepí. Zabalíme do fólie a necháme hodinu v chlade odpočívať.

Potom si ho rozvaľkám na papieri na pečenie a s odstupom vykrajujem kolieska (7 cm). Zvyšky cesta odstránime - ide to z papiera veľmi dobre.

Papier preložím na plech a dáme do vyhriatej rúry na 180 st. piecť 5-8 min. - upečú sa veľmi rýchlo, treba sledovať podľa rúry kým sú pekne nafúknuté a svetlučké.

Zvyšné cesto trochu v ruke spracujem a vyvaľkám na ďalšom papieri. Dá sa postupovať so zvyškami už na jednom papieri. Z tejto dávky som vykrojila 36 ks čiže 18 tortičiek po spojení.

Plnka - 3 dl mlieka, cukor nechám zohrievať, 2 dl mlieka, žĺtka, pudink a múku si dobre vymiešame a keď začne mlieko z cukrom vrieť vlejeme zmes a za stáleho miešania kým nezačne vrieť, chvíľku povaríme. Odstavíme, pridám vanilkový cukor a maslo.

Dobre vymiešame a necháme vychladnúť. Potom chvíľku prešľaháme. Samostatne si vyšľaháme smotanu na hustú šľahačku.

Na medové koiesko sáčkom nanesieme plnku, na plnku šľahačku a prikryjeme druhým medovým kolieskom. Pred podávaním pocukrujeme. 

Výnos
18 Porcie
Celkový čas
2 hod, 8 minút
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
8 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama