
Isto poznáte medový krémeš, koláčik lahodnej chute, trochu zle sa robí s cestom kým ho vyváľkate na plech a tak ma upútali ukážky, že to ide aj trochu inak.
Cesto: | ||
350 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | kusov | žĺtok |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Pudingová náplň: | ||
1⁄2 | liter | mlieko |
2 | kusov | žĺtok |
1 | kus | Zlatý klas |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | cukor krupica |
1 | kus | vanilkový cukor |
50 | gramov | maslo |
180 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Cesto si vypracujeme z ingrediencií na hladké a kompaktné - trochu lepí. Zabalíme do fólie a necháme hodinu v chlade odpočívať.
Potom si ho rozvaľkám na papieri na pečenie a s odstupom vykrajujem kolieska (7 cm). Zvyšky cesta odstránime - ide to z papiera veľmi dobre.
Papier preložím na plech a dáme do vyhriatej rúry na 180 st. piecť 5-8 min. - upečú sa veľmi rýchlo, treba sledovať podľa rúry kým sú pekne nafúknuté a svetlučké.
Zvyšné cesto trochu v ruke spracujem a vyvaľkám na ďalšom papieri. Dá sa postupovať so zvyškami už na jednom papieri. Z tejto dávky som vykrojila 36 ks čiže 18 tortičiek po spojení.
Plnka - 3 dl mlieka, cukor nechám zohrievať, 2 dl mlieka, žĺtka, pudink a múku si dobre vymiešame a keď začne mlieko z cukrom vrieť vlejeme zmes a za stáleho miešania kým nezačne vrieť, chvíľku povaríme. Odstavíme, pridám vanilkový cukor a maslo.
Dobre vymiešame a necháme vychladnúť. Potom chvíľku prešľaháme. Samostatne si vyšľaháme smotanu na hustú šľahačku.
Na medové koiesko sáčkom nanesieme plnku, na plnku šľahačku a prikryjeme druhým medovým kolieskom. Pred podávaním pocukrujeme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte