
M.á.r.i.a | Medový krémeš
Isto poznáte medový krémeš, koláčik lahodnej chute, trochu zle sa robí s cestom kým ho vyváľkate na plech a tak ma upútali ukážky, že to ide aj trochu inak.
Cesto: | ||
350 | gramov | hladká múka |
100 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | maslo |
2 | polievkové lyžice | med |
2 | kusov | žĺtok |
1⁄2 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Pudingová náplň: | ||
1⁄2 | liter | mlieko |
2 | kusov | žĺtok |
1 | kus | Zlatý klas |
2 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
3 | polievkové lyžice | cukor krupica |
1 | kus | vanilkový cukor |
50 | gramov | maslo |
180 | millilitrov | smotana na šľahanie |
Z ingrediencií vypracujeme hladké a kompaktné cesto - trochu lepí. Zabalíme do fólie a necháme hodinu v chlade odpočívať.
Potom si ho rozvaľkáme na papieri na pečenie a s odstupom vykrajujeme kolieska (7 cm). Zvyšky cesta odstránime - ide to z papiera veľmi dobre.
Papier preložíme na plech a dáme do vyhriatej rúry na 180 st. piecť 5-8 min - upečú sa veľmi rýchlo, treba sledovať podľa rúry kým sú pekne nafúknuté a svetlučké.
Zvyšné cesto trochu v ruke spracujeme a vyvaľkáme na ďalšom papieri. Dá sa postupovať so zvyškami už na jednom papieri. Z tejto dávky som vykrojila 36 ks čiže 18 tortičiek po spojení.
Plnka: 3 dl mlieka, cukor necháme zohrievať, 2 dl mlieka, žĺtky, puding a múku dobre vymiešame a keď začne mlieko z cukrom vrieť vlejeme zmes a za stáleho miešania kým nezačne vrieť, chvíľku povaríme. Odstavíme, pridáme vanilkový cukor a maslo.
Dobre vymiešame a necháme vychladnúť. Potom chvíľku prešľaháme. Samostatne si vyšľaháme smotanu na hustú šľahačku.
Na medové koiesko vreckom nanesieme plnku, na plnku šľahačku a prikryjeme druhým medovým kolieskom. Pred podávaním pocukrujeme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty