reklama

Medové rezy

Pridal/a aramana dňa 17. 12. 2021 - 18:25 - Recepty aramana
Medové rezy, Zákusky, recept, aramana

aramana | Medové rezy


reklama

Prastarý recept na úžasné medové rezy s vanilkovým krémom.

Ingrediencie
Cesto:
2 kusov vajce
60 gramov maslo
4 polievkové lyžice med
150 gramov práškový cukor
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
500 gramov hladká múka
Plnka:
500 millilitrov mlieko
200 gramov cukor
3 balíky vanilkový cukor
2 balíky Zlatý klas
250 gramov Hera
  čokoládová poleva
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Z cesta upečieme štyri medové pláty: Vajcia, maslo, zohriaty med, práškový cukor a zarovnanú lyžičku sódy bikarbóny spolu miešame nad parou 20 minút.

Necháme trošku vychladnúť ale ešte stále do teplého zamiešame múku.

Rozdelíme na 4 diely a každý vyvaľkáme na veľkosť plechu.

Pečieme na vymastenom a vysypanom opaku plechu. Pečieme na 180 stupňov do zlatohneda, asi 5-6 minút.

Necháme úplne vychladnúť najlepšie na rovnom povrchu, nie je dobré dávať na seba.

Krém: Z mlieka, cukru, zlatého klasu (prípadne hladkej múky) uvaríme tuhý krém, do horúceho dáme na plátky maslo a len premiešame.

Necháme spolu vychladnúť, tým dosiahneme že určite to bude mať rovnakú teplotu.

Pláty trikrát natrieme ale trošku plnky si odložíme na horný plát, na vyrovnanie nedostatkov.

Naplnené pláty s ešte nenatretým vrchom zaťažíme niečím rovným najlepšie cez noc.

Vrch polejeme čokoládovou polevou.

Výnos
40 Porcie
Celkový čas
1 hod, 6 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
26 minút

reklama


reklama

Kamila, Pi, 17. 12. 2021 - 21:20

Vyzerajú úžasne. TlieskamÁnoTlieskamVysvetli mi, ako sa dajú tak krásne rovnako nakrájať?

aramana, So, 18. 12. 2021 - 07:16

Ja keď mám chuť, tak normálne pravitkujem Váľam sa od smiechu po podlahepotom len medzi body priložím dlhý teply nôž aby čokoláda pustila a krajam až na druhý raz. Až keď je čokoláda všade naznačená. Ale ako vravím, musím mať chuť Mrkám

veronika9, Pi, 17. 12. 2021 - 22:59

Moje oblíbené medové řezy, jaké je máš nádherné a úhledně nakrájené i to je umění. Obdivuji práci s čokoládou.Jednou jsem si koupila tu folii se vzorem a moc se nepovedla, asi jsem ji brzy sundala. 

aramana, So, 18. 12. 2021 - 07:22

Ďakujem veľmi pekne za pochvalu Srdce​​​​​​

Ak chcem mať koláč pekne pokrájaný, bez pravítka sa nepohnem Váľam sa od smiechu po podlahe​​​​​​

Čokotransfer bola nutnosť keďže čokoláda mi nevyšla a ostala hrbolata Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe​​​​​​

Dala som cokotransfer na polevu a pravítkom to vyhladila cez tu fóliu, kým to šlo. Musí ísť na dostatočne teplú čokoládu, rukami zahladit aby neostali bublinky vzduchové a nechať stuhnúť. Vraj je najlepšie nechať stuhnúť pri izbovej teplote... Mne to tuhlo na balkóne deň a noc Váľam sa od smiechu po podlahetá fólia bola vlastne ochrana proti prachu Hambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama