Prastarý recept na úžasné medové rezy s vanilkovým krémom.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 40 minút |
Čas varenia / pečenia | 26 minút |
Celkový čas | 1 hod, 6 minút |
Ingrediencie
Cesto: | ||
2 | kusy | vajce |
6 | dekagramy | maslo |
4 | polievkové lyžice | med |
15 | dekagramy | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
500 | gramov | hladká múka |
Plnka: | ||
500 | mililitrov | mlieko |
20 | dekagramy | cukor |
3 | balíky | vanilkový cukor |
2 | balíky | Zlatý klas |
250 | gramov | Hera |
čokoládová poleva |
Inštrukcie
Z cesta upečieme štyri medové pláty:
Vajcia, maslo, zohriaty med, práškový cukor a zarovnanú lyžičku sódy bikarbóny spolu miešame nad parou 20 minút.
Necháme trošku vychladnúť ale ešte stále do teplého zamiešame múku.
Rozdelíme na 4 diely a každý vyvaľkáme na veľkosť plechu.
Pečieme na vymastenom a vysypanom opaku plechu.
Pečieme na 180 stupňov do zlatohneda, asi 5-6 minút.
Necháme úplne vychladnúť najlepšie na rovnom povrchu, nie je dobré dávať na seba.
Krém:
Z mlieka, cukru, zlatého klasu uvaríme tuhý krém, do horúceho dáme na plátky maslo a len premiešame.
Necháme spolu vychladnúť, tým dosiahneme že určite to bude mať rovnakú teplotu.
Pláty tri krát natrieme ale trošku plnky si odložíme na horný plát, na vyrovnanie nedostatkov.
Naplnené pláty s ešte nenatretým vrchom zaťažíme niečím rovným najlepšie cez noc.
Vrch polejeme čokoládovou polevou.