
aramana | Medové rezy
Prastarý recept na úžasné medové rezy s vanilkovým krémom.
Cesto: | ||
2 | kusov | vajce |
60 | gramov | maslo |
4 | polievkové lyžice | med |
150 | gramov | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
500 | gramov | hladká múka |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
200 | gramov | cukor |
3 | balíky | vanilkový cukor |
2 | balíky | Zlatý klas |
250 | gramov | Hera |
čokoládová poleva |
Z cesta upečieme štyri medové pláty: Vajcia, maslo, zohriaty med, práškový cukor a zarovnanú lyžičku sódy bikarbóny spolu miešame nad parou 20 minút.
Necháme trošku vychladnúť ale ešte stále do teplého zamiešame múku.
Rozdelíme na 4 diely a každý vyvaľkáme na veľkosť plechu.
Pečieme na vymastenom a vysypanom opaku plechu. Pečieme na 180 stupňov do zlatohneda, asi 5-6 minút.
Necháme úplne vychladnúť najlepšie na rovnom povrchu, nie je dobré dávať na seba.
Krém: Z mlieka, cukru, zlatého klasu (prípadne hladkej múky) uvaríme tuhý krém, do horúceho dáme na plátky maslo a len premiešame.
Necháme spolu vychladnúť, tým dosiahneme že určite to bude mať rovnakú teplotu.
Pláty trikrát natrieme ale trošku plnky si odložíme na horný plát, na vyrovnanie nedostatkov.
Naplnené pláty s ešte nenatretým vrchom zaťažíme niečím rovným najlepšie cez noc.
Vrch polejeme čokoládovou polevou.
Ja keď mám chuť, tak normálne pravitkujem potom len medzi body priložím dlhý teply nôž aby čokoláda pustila a krajam až na druhý raz. Až keď je čokoláda všade naznačená. Ale ako vravím, musím mať chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Moje oblíbené medové řezy, jaké je máš nádherné a úhledně nakrájené i to je umění. Obdivuji práci s čokoládou.Jednou jsem si koupila tu folii se vzorem a moc se nepovedla, asi jsem ji brzy sundala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem veľmi pekne za pochvalu
Ak chcem mať koláč pekne pokrájaný, bez pravítka sa nepohnem
Čokotransfer bola nutnosť keďže čokoláda mi nevyšla a ostala hrbolata
Dala som cokotransfer na polevu a pravítkom to vyhladila cez tu fóliu, kým to šlo. Musí ísť na dostatočne teplú čokoládu, rukami zahladit aby neostali bublinky vzduchové a nechať stuhnúť. Vraj je najlepšie nechať stuhnúť pri izbovej teplote... Mne to tuhlo na balkóne deň a noc tá fólia bola vlastne ochrana proti prachu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerajú úžasne.

Vysvetli mi, ako sa dajú tak krásne rovnako nakrájať?