
Možno to nie je až tak úplne zdravé, kedže sa pražia na oleji....ale ak je všetko "přiměřene" s mierou :-)
ovsené vločky | ||
soľ | ||
cesnak | ||
vajce | ||
tvrdý syr | ||
zemiak | ||
majoránka | ||
olej | ||
vegeta | ||
mleté korenie | ||
cibuľa | ||
petržlenová vňať | ||
rasca drvená |
I. varianta: FAŠÍRKY Z OVS. VLOČIEK Do 0,5 l vriacej vody vsypať 2 KL vegety a 0,5 kg ovsených vločiek, dobre zamiešať a nechať vychladnúť. Do vychladnutého nastrúhať 20 dag syra (akéhokoľvek), celú hlávku cesnaku - prelisovanú, 3 celé vajíčka, korenie, trocha soli. Všetko spracovať do fašírkového tvaru, obaliť v strúhanke a vypražiť na oleji. Príloha: čo obľubujete. II. varianta: PLACKY Asi 300 g ovs. vločiek zaliať vodou (len toľko, aby sa napili) a nechať 2 hoďky stáť. Vodu vytlačiť, pridať 1 celé vajce, 2 prelisované strúčiky cesnaku,postrúhanú cibuľu, posoliť, okoreniť, pridať hrsť majoránky, trošku drvenej rasce a vypracovať redšie cesto. Do horúceho oleja klásť malé kôpky, z ktorých tvarujte placky a vypražte z oboch strán. III. varianta: PLACKY Z VLOČIEK NA TURECKÝ SPOSOB 200 g vločiek, 2-3 dcl vody, 2 väčšie surové zemiaky - postrúhať, 2-3 strúčiky cesnaku, majoránku, petržlenovú vňať, 2 celé vajcia, 1-2 cibule udusené na oleji, soľ. Všetko zmiešať a robiť ako placky zo zemiakov. Ja zemiakové placky už ani inak nerobím....do zemiakovej masy pridávam hrste ovs. vločiek....pri pražení nenasajú toľko oleja a nie sú mastné ani ťažké. (Prečo na Turecký spôsob neviem, tak ich nazvala herečka Milka Došeková dávnejšie v jednej relácii o varení a ja názov rešpektujem....) Prajem dobrú chuť pri akejkoľvek variante! (sun) (sun) (sun)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty