reklama

Fašírky alebo placky z ovsených vločiek

Pridal/a Evka1223 dňa 12. 02. 2012 - 15:15 - Recepty Evka1223
obrázok k receptu

reklama

Možno to nie je až tak úplne zdravé, kedže sa pražia na oleji....ale ak je všetko "přiměřene" s mierou :-)

Ingrediencie
  ovsené vločky
  soľ
  cesnak
  vajce
  tvrdý syr
  zemiak
  majoránka
  olej
  vegeta
  mleté korenie
  cibuľa
  petržlenová vňať
  rasca drvená
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

I. varianta: FAŠÍRKY Z OVS. VLOČIEK Do 0,5 l vriacej vody vsypať 2 KL vegety a 0,5 kg ovsených vločiek, dobre zamiešať a nechať vychladnúť. Do vychladnutého nastrúhať 20 dag syra (akéhokoľvek), celú hlávku cesnaku - prelisovanú, 3 celé vajíčka, korenie, trocha soli. Všetko spracovať do fašírkového tvaru, obaliť v strúhanke a vypražiť na oleji. Príloha: čo obľubujete. II. varianta: PLACKY Asi 300 g ovs. vločiek zaliať vodou (len toľko, aby sa napili) a nechať 2 hoďky stáť. Vodu vytlačiť, pridať 1 celé vajce, 2 prelisované strúčiky cesnaku,postrúhanú cibuľu, posoliť, okoreniť, pridať hrsť majoránky, trošku drvenej rasce a vypracovať redšie cesto. Do horúceho oleja klásť malé kôpky, z ktorých tvarujte placky a vypražte z oboch strán. III. varianta: PLACKY Z VLOČIEK NA TURECKÝ SPOSOB 200 g vločiek, 2-3 dcl vody, 2 väčšie surové zemiaky - postrúhať, 2-3 strúčiky cesnaku, majoránku, petržlenovú vňať, 2 celé vajcia, 1-2 cibule udusené na oleji, soľ. Všetko zmiešať a robiť ako placky zo zemiakov. Ja zemiakové placky už ani inak nerobím....do zemiakovej masy pridávam hrste ovs. vločiek....pri pražení nenasajú toľko oleja a nie sú mastné ani ťažké. (Prečo na Turecký spôsob neviem, tak ich nazvala herečka Milka Došeková dávnejšie v jednej relácii o varení a ja názov rešpektujem....) Prajem dobrú chuť pri akejkoľvek variante! (sun) (sun) (sun)

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama