Kamila
Toto bolo tak dobré, musím robiť častejšie. Originál recept bol s tmavou fazuľou, tú som nemala a s chilli, na to si zas netrúfam.
1 | kus | cibuľa červená |
3 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | červená paprika |
1 | plechovka | fazuľa |
200 | gramov | paradajky pasírované |
100 | gramov | cherry paradajky |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
3 | polievkové lyžice | olivový olej |
1⁄2 | čajová lyžička | mletá rasca |
trocha | čierne korenie |
Cibuľu očistíme, nakrájame a krátko opečieme na oleji. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a po chvíli červenú papriku nakrájané na tenšie pásiky.
Za stáleho miešania opekáme cca 10 minút, môžeme podliať trochu vody. Pridáme fazuľu, pasírované paradajky, sol korenie a ešte chvíľu varíme.
Na záver pridáme cherry paradajky, prekrojené na polovicu a už len krátko prehrejeme. Na záver pridáme petržlen alebo pažítku.
Môžete podávať s lyžicou kyslej smotany, alebo s ryžou. Ja som to jedla len tak, a fakt to bolo výborné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.
Syrové pagáčiky s medvedím cesnakom
dasa_
Syrové pagáčiky s medvedím cesnakom
Rýchly syrový pagáčik doplnený výraznou chuťou medvedieho cesnaku. Ideálne rýchle slané pohostenie, výborne chutí aj k polievke.