Grilovaný zubáč na masle s grilovanou zeleninkou

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
2 | kusy | fileta zo zubáča (alebo inej ryby) |
30 | gramov | maslo |
1 | kus | citrón (alebo limetka) |
gram | soľ | |
200 | gramov | zelenina do polievky |
mleté korenie |
Inštrukcie
Čerstvé filety zubáča pokvapkáme citrónom, posypeme morskou soľou a jemne okorením čerstvým mletým korením. Rozpálime si pekáč, pridáme olivový olej a pridáme pripravené filety kožou dole. Opečieme asi 3 minútky z každej strany, pridáme maslo a dáme dopiecť do vyhriatej rúry na cca 5-10 minút, kým si ugrilujeme zeleninku. Pokiaľ nemáme gril, na panvičku dáme pár kvapiek olivového oleja a pridáme nakrájanú sezónnu zeleninku( papriku, paradajky, cuketu, baklažán, cibuľu...)pred koncom ju zľahka osolíme, pokvapkáme maslom a vegetou. Rybku môžme dozdobiť citrónom, limetkou, kôprom..
Poznámky
Rýchly, pomerne jednoduchý recept. čas prípravy 15-20 minút