Božsky chutné sušené paradajky, ktoré zvládnete urobiť aj doma.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 6 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 6 hod |
Ingrediencie
5 | kilogramov | paradajka |
1 | polievková lyžica | soľ |
olivový olej | ||
bobkový list | ||
cesnak | ||
chilli paprička | ||
rozmarín | ||
tymian | ||
oregano |
Inštrukcie
Ilustračné foto: pixabay.com
Na plátky si nakrájam paradajky. Plech si vysteliem pečiacim papierom, jemne ho posolím a naň poukladám nakrájané rajčinky a tie tiež jemne posolím..
Takýmto spôsobom si pripravím viac plechov ktoré dám do rúry vyhriatej na cca 60-70°C. Medzi jednotlivé plechy si vložím napr.varechy aby bola medzera medzi nimi. Dvierka na rúre nechám kôli odparovaniu pootvorené, napr.vložením varechy alebo utierky.
Rajčinky po vysušení vložím do zaváraninového pohára spolu s ostatnými prísadami a pohár uzavriem a dám do chladničky. Rajčinky sa pomerne rýchlo usušia ak sú asi tak na pol centimetra nakrájané a môžu sa sušiť aj na priamom slnku.
Do pľacu vám dávam po sušenom ovocí čo vám chutilo v Boci aj tento. Dúfam že vám bude rovnako chutiť. Mne usušené rajčinky chutili aj samotné bez oleja,tak som ich radšej rýchlo zaliala olejom,inak by som ich zošrotila samotné. Ja som skombinovala olivový olej so slnečnicovým. A olej z rajčín môžete použiť napr. do šalátov.
Postup:
