Chlebík z domácej pekárne

Popis

Vyskúšaný recept z domácej pekárne na základny cca 800g chlebík. Po vyskúšaní základného receptu môžete začať aj s experimentami.

Foto výsledného chlebíka je len ilustračne, zdroj Pixabay 

 

Chlebík z domácej pekárne - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

350millilitrovvlažná voda
2polievkové lyžiceolej
1polievková lyžicaocot, ideálne jablkový
400gramovhladka muka T650
150gramovražná, špaldová alebo grahamová hladká múka
1čajová lyžičkasušené droždie
1čajová lyžičkasoľ
2čajové lyžičkydrvenej rasce
2kusynastrúhané uvarené zemiaky
1polievková lyžicarôzne semená

Inštrukcie

Do pekárničky najskôr vodu, pridám olej, ocot. Nasypem preosiatu múku. Ak nemám inú, stačí aj hladká. Pridám nastrúhané uvarené zemiaky (nemusia byť). na jeden koniec dám soľ, na opačný koniec droždie. Pridám rascu a spustím program podľa pekárničky. Ak máme pekáreň, do ktorej sa dá pridávať pred začiatkom pečenia, tak po signále pridám semienka. to aby sa počas miesenia nerozdrobili.

Po overení základného receptu ÚsmevÚsmev môžeme začať s experimentami. Vodu môžeme vymeniť za mlieko, kyslé mlieko, zakysanku. Môžeme meniť múky, ale vždy je lepšie, keď väčšina bude obyčajná hladká.

Do chleba sa dajú pridať aj napríklad krúpy, špalda. Ale pozor, tieto treba najskôr uvariť do mäkka a až tak pridať. A pozor, aby neobsahovali veľa tekutiny.

 

Postup: 

Chlebík z domácej pekárne - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
3.666665
Priemer: 3.7 (3 hlasy)
 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok