
kora3d | Vláčny domáci chlieb
Chlieb náš každodenný:)
500 | gramov | hladká múka T-650 |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | rasca |
1⁄2 | čajová lyžička | fenikel |
1 | polievková lyžica | olej |
1 | polievková lyžica | ocot |
200 | millilitrov | voda |
1⁄2 | balík | droždie |
Sypké suroviny zmiešame, pridáme vodu najskôr 200ml, potom viac podľa potreby aby sme mali dobre spracované tuhšie cesto.
Necháme hodinku podkysnúť, cesto premiesime, preložíme na plech, vytvarujeme do požadovaného tvaru, popicháme špáradlom, aby nám počas pečenia nepopraskal, potrieme slanou vodou (1 dcl vody+ 1 ČL soli) a pečieme pri 180°C.
Po prvej polhodine chlieb vytiahneme a potrieme slanou vodou znovu pečieme ešte cca 45 minút.
Po upečení znovu potrieme slanou vodou a prikryjeme mokrou utierkou :) Aby sme kôrku chlebíka mali pekne vláčnu. Dobrú chuť :-)
jéé,to je pekné taký chlebík košíčkový
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
včera som robila, a chalanom moc chutí, vraj iný už jesť nebudú, ďakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zuzka,som rada,že chutí
si šikulka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pred chvíľou som ho dopiekla, ochutnala a hodnotím na výbornúúúú ĎAKUJEM za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Jaj ked mám náladu tak pečieme.Z jednej pekárne nám darovali košíčky na kysnutie chleba,tak je tvarovo ako z obchodu,len je chutnejší.