reklama

Špaldovo kukuričné bagety

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 03. 09. 2015 - 12:18 - Recepty M.á.r.i.a
Špaldovo kukuričné bagety, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a

reklama

Spojila som dve odlišné múky a vyšlo to...

Ingrediencie
400 gramov špaldová múka celozrnná hladká
100 gramov kukuričná múka polohrubá
42 gramov droždie
50 gramov maslo
200 millilitrov mlieko
1 polievková lyžica trstinový cukor
1 čajová lyžička soľ
1 kus vajce
100 millilitrov voda
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Najprv som si urobila kvásom - 100 ml vlažnej vody,cukor,trochu soli,kocka droždia, necháme vykysnúť aspoň 8 min. V mlieku som si nechala rozpustiť maslo. Zmiešala som si múky, pridala soľ, vajíčko, kvások a mlieko s rozopeným maslom. Vypracovala vláčne cesto, ak sa bude zdať tuhé je potrebné pridať vlažnú vodu. Radšej cesto redšie lebo kukuričná múka je tuhá. Cesto som nechala vykysnúť 1 hodinu. Potom vyklopiť na pomúčenú dosku, rozdeliť na 4 časti, z ktorých som urobila valček, prehla na polovicu a stočila. Nechať na plechu kysnúť ešte 15 min. Rúru vyhriať na 185 st., bagetky potrieť slanou vodou a dať piecť na 20 min. Počas pečenia som ich 1 x potrela slanou vodou a po dopečení taktiež. Sú mäkkučné, neklesli a verím, že budú chutiť. večer sa budú podávať s domácim kozím nakladaným syrom + zeleninka.

Doplňujúce poznámky

... ešte som urobila aj vajíčkovú a syrovú pomazánka, už sa teším...

Doplňujúce obrázky
Špaldovo kukuričné bagety, Chlieb, pečivo, recept, M.á.r.i.a, 1
Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama