
Spojila som dve odlišné múky a vyšlo to...
400 | gramov | špaldová múka celozrnná hladká |
100 | gramov | kukuričná múka polohrubá |
42 | gramov | droždie |
50 | gramov | maslo |
200 | millilitrov | mlieko |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | kus | vajce |
100 | millilitrov | voda |
Najprv som si urobila kvásom - 100 ml vlažnej vody,cukor,trochu soli,kocka droždia, necháme vykysnúť aspoň 8 min. V mlieku som si nechala rozpustiť maslo. Zmiešala som si múky, pridala soľ, vajíčko, kvások a mlieko s rozopeným maslom. Vypracovala vláčne cesto, ak sa bude zdať tuhé je potrebné pridať vlažnú vodu. Radšej cesto redšie lebo kukuričná múka je tuhá. Cesto som nechala vykysnúť 1 hodinu. Potom vyklopiť na pomúčenú dosku, rozdeliť na 4 časti, z ktorých som urobila valček, prehla na polovicu a stočila. Nechať na plechu kysnúť ešte 15 min. Rúru vyhriať na 185 st., bagetky potrieť slanou vodou a dať piecť na 20 min. Počas pečenia som ich 1 x potrela slanou vodou a po dopečení taktiež. Sú mäkkučné, neklesli a verím, že budú chutiť. večer sa budú podávať s domácim kozím nakladaným syrom + zeleninka.
... ešte som urobila aj vajíčkovú a syrovú pomazánka, už sa teším...

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty