reklama

Extra čokoládová mousse tortička

Pridal/a Kamila dňa 21. 02. 2019 - 16:45 - Recepty Kamila
Extra čokoládová mousse tortička, Torty, recept, Kamila

Kamila | Extra čokoládová mousse tortička


reklama

Keď je histamínové dieťa, ktoré nesmie jesť čokoládu, na lyžiarskom, vtedy je ten správny čas na ozaj extra čokoládové pokušenie. Korpus som skúšala nový čokoládový, ale nebol podľa mojich predstáv, pridávam radšej svoju obľúbenú piškótovú klasiku bez múky, na ktorú nedám dopustiť.

Ingrediencie
Korpus:
3 kusov vajce
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 polievkové lyžice kakao
Čokoládová pena:
500 millilitrov smotana na šľahanie
1 kus vanilkový cukor
200 gramov horká čokoláda
150 millilitrov smotana na šľahanie
Ganache:
100 gramov horká čokoláda
100 millilitrov smotana na šľahanie
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus: Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme žĺtka a už len ručne opatrne pirmiešame preosiate kakao.

Pečieme cca 180°C cca 30 minút v okrúhlej  forme s priemerom cca 20 cm.

Formu vystelieme papierom na pečenie a boky buď vymastíme a vysypeme múkou, alebo aj okolo bokov môžete dať pás papiera. 

Necháme vychladnúť, v prípade potreby zarovnáme.

Čokoládová pena: 150 ml smotany na šľahanie zohrejeme tesne pod bod varu a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Chvíľu necháme postáť, potom dôkladne premiešame. Ak nemáte toľko čokolády môžete 100 g  nahradiť 2 PL lyžicami kakaa a k tomu 1 PL cukru, ktoré rozmiešame v horúcej smotane.

Šľahačku s vanilkovým cukrom vyšľaháme do tuha. Ak potrebujete aby vám čokoládová pena skôr stuhla, môžete 250 ml smotany nahradiť mascarpone, šľaháme so zvyšnou šľahačkou.

Na záver ručne s metličkou k vyšľahanej smotanovej hmote primiešame čokoládu.

Čokoládovú penu rozotrieme na vychladený korpus, okolo ktorej dáme rafík, prípadne bok formy a dáme stuhnúť na pár hodín do chladničky.

Čokoládová ganache: Smotanu zohrejeme a horúcou zalejeme nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť a dôkladne premiešame. Môžeme rozotrieť na čokoládovú penu, dáme opäť do chladničky, alebo ňou môžete poliať jednotlivé kúsky.

Ak ganache použijete ako polevu, pred podávaním, nechajte tortičku chvíľu postáť pri izbovej teplote, bude sa lepšie krájať a ganache opäť získa svoj lesk. 

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

M.á.r.i.a, Št, 21. 02. 2019 - 17:38

Mňamky mňam, čokoládová bomba...teda aspoň verím, že nie mouse - myš Váľam sa od smiechu po podlahe ale mousse - pena Mrkám, chybička sa vloudila Chichocem sa.

Kamila, Št, 21. 02. 2019 - 17:56

Ďakujem, u mňa sú chyby bežné, opravila som

M.á.r.i.a, Št, 21. 02. 2019 - 18:01

Bolo to milé a tých chýb čo mám ja keď palce nestíhajú myšlienkam ojoooj

balalajka, Pi, 22. 02. 2019 - 08:14

Vyzerá top. Akurát uvažujem, že niečo low carb urobím. A teda toto low carb je!

Počuj, prečo tam máš extrakt napísaný? Myslíš, že to ide aj bez cukru a len vanilkový extrakt pridať?

Kamila, Pi, 22. 02. 2019 - 09:13

Podľa mňa určite, to pôjde aj bez van. cukru, čo sa týka náplne, len by to mala byť voľajaká 76 percentná čokoláda, viac už asi nie. Korpus potrebuje aspoň 1,5 PL lyžice možno kokosového cukru.

balalajka, Pi, 22. 02. 2019 - 09:20

Vyskúšame. Ja čoko môžem aj 99% Chichocem sa .. bude to mať kto zjesť Váľam sa od smiechu po podlahe.

Kamila, Pi, 22. 02. 2019 - 09:43

ako jasné, čokoládu môžeš dať akúkolvek, a smelo aj bez akéhokoľvek cukru, záleži po akej chuti túžiš, či aká ťa uspokojí. Chichocem saVeľký úsmevVáľam sa od smiechu po podlahe 

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama