Popis
Rozpis je na cca 50 kúskov

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas |
Ingrediencie
sirup | ||
1⁄2 | kilogram | cukor kryštál |
1⁄4 | liter | voda |
1 | čajová lyžička | sóda bicarbóna |
cesto | ||
1 | kilogram | hl. múka |
190 | gramov | med |
2 | kusy | celé vajce |
10 | gramov | salajky |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | skorica |
plnka | ||
1⁄2 | šálka | horúci čierny čaj |
1⁄2 | deciliter | rum |
40 | gramov | džem |
50 | gramov | mletých orechov |
Poleva | ||
100 | gramov | čokoláda |
100 | gramov | cera |
Inštrukcie
Uvaríme sirup - cukor, vodu a sódu bicarbónu varíme za stáleho miešania asi 5 minút. Necháme odstáť 5 hodín
Cesto - zo surovín vypracujeme cesto, zalejeme odležaným sirupom a necháme odstáť 12 hodín v chladničke. Ak je potom príliš lepkavé, primiešame múku. Nelepkavý bochník vyvaľkáme na 5mm: Vykrajujeme kolieska. Pečieme 10 minút pri teplote 160stupňov. Minimálne prvých 7 minút rúru neotvárame, aby perníčky nespľasli.
Plnka - 15 koliesok rozmrvíme, zalejeme pol čálkou horúceho čierneho čaju, prídáme rum. orechy a džem podľa vlastného výberu. Perníky zliepame a nakoniec namáčame v čokoláde
Čokoládová poleva - čokoládu rozpustíme nad parou spolu s cerou a dobre rozmiešame.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť