
silviaa | Famózne pardubické perníčky
Obľúbené plnené medové perníčky s náplňou z mrvených perníčkov, orechov a džemu.
Sirup: | ||
1⁄2 | kilogram | kryštálový cukor |
1⁄4 | liter | voda |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Cesto: | ||
1 | kilogram | hladká múka |
190 | gramov | med |
2 | kusov | vajce |
10 | gramov | Salajka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | škorica |
Plnka: | ||
1⁄2 | hrnček | čierny čaj |
1⁄2 | deciliter | rum |
40 | gramov | džem |
50 | gramov | orechy |
Poleva: | ||
100 | gramov | čokoláda |
100 | gramov | Cera |
Sirup: Cukor, vodu a sódu bikarbónu varíme za stáleho miešania asi 5 minút. Necháme odstáť 5 hodín
Cesto: Zo surovín vypracujeme cesto, zalejeme odležaným sirupom a necháme odstáť 12 hodín v chladničke. Ak je potom príliš lepkavé, primiešame múku.
Nelepkavý bochník vyvaľkáme na 5mm: Vykrajujeme kolieska. Pečieme 10 minút pri teplote 160stupňov. Minimálne prvých 7 minút rúru neotvárame, aby perníčky nespľasli.
Plnka: 15 koliesok rozmrvíme, zalejeme pol šálkou horúceho čierneho čaju, pridáme rum. mleté orechy a džem podľa vlastného výberu. Perníky zliepame a nakoniec namáčame v čokoláde.
Čokoládová poleva: Čokoládu rozpustíme nad parou spolu s Cerou a dobre rozmiešame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty