reklama

Famózne pardubické perníčky

Pridal/a silviaa dňa 06. 12. 2019 - 22:19 - Recepty silviaa
Famózne pardubické perníčky, Drobné pečivo, recept, silviaa

silviaa | Famózne pardubické perníčky


reklama

Obľúbené plnené medové perníčky s náplňou z mrvených perníčkov, orechov a džemu.

Ingrediencie
Sirup:
1⁄2 kilogram kryštálový cukor
1⁄4 liter voda
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
Cesto:
1 kilogram hladká múka
190 gramov med
2 kusov vajce
10 gramov Salajka
1⁄2 kus prášok do pečiva
1 čajová lyžička škorica
Plnka:
1⁄2 hrnček čierny čaj
1⁄2 deciliter rum
40 gramov džem
50 gramov orechy
Poleva:
100 gramov čokoláda
100 gramov Cera
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Sirup: Cukor, vodu a sódu bikarbónu varíme za stáleho miešania asi 5 minút. Necháme odstáť 5 hodín

Cesto: Zo surovín vypracujeme cesto, zalejeme odležaným sirupom a necháme odstáť 12 hodín v chladničke. Ak je potom príliš lepkavé, primiešame múku.

Nelepkavý bochník vyvaľkáme na 5mm: Vykrajujeme kolieska. Pečieme 10 minút pri teplote 160stupňov. Minimálne prvých 7 minút rúru neotvárame, aby perníčky nespľasli.

Plnka: 15 koliesok rozmrvíme, zalejeme pol šálkou horúceho čierneho čaju, pridáme rum. mleté orechy a džem podľa vlastného výberu. Perníky zliepame a nakoniec namáčame v čokoláde.

Čokoládová poleva:  Čokoládu rozpustíme nad parou spolu s Cerou a dobre rozmiešame.

Výnos
50 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
55 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama