Obľúbené plnené medové perníčky s náplňou z mrvených perníčkov, orechov a džemu.

Sirup: | ||
1⁄2 | kilogram | kryštálový cukor |
1⁄4 | liter | voda |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Cesto: | ||
1 | kilogram | hladká múka |
190 | gramov | med |
2 | kusov | vajce |
10 | gramov | Salajka |
1⁄2 | kus | prášok do pečiva |
1 | čajová lyžička | škorica |
Plnka: | ||
1⁄2 | hrnček | čierny čaj |
1⁄2 | deciliter | rum |
40 | gramov | džem |
50 | gramov | orechy |
Poleva: | ||
100 | gramov | čokoláda |
100 | gramov | Cera |
Uvaríme sirup - cukor, vodu a sódu bicarbónu varíme za stáleho miešania asi 5 minút. Necháme odstáť 5 hodín
Cesto - zo surovín vypracujeme cesto, zalejeme odležaným sirupom a necháme odstáť 12 hodín v chladničke. Ak je potom príliš lepkavé, primiešame múku. Nelepkavý bochník vyvaľkáme na 5mm: Vykrajujeme kolieska. Pečieme 10 minút pri teplote 160stupňov. Minimálne prvých 7 minút rúru neotvárame, aby perníčky nespľasli.
Plnka - 15 koliesok rozmrvíme, zalejeme pol šálkou horúceho čierneho čaju, pridáme rum. mleté orechy a džem podľa vlastného výberu. Perníky zliepame a nakoniec namáčame v čokoláde
Čokoládová poleva - čokoládu rozpustíme nad parou spolu s Cerou a dobre rozmiešame.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte