reklama

Famózne Pardubické perníčky

Pridal/a silviaa dňa 06. 12. 2019 - 22:19 - Recepty silviaa

reklama

Obľúbené plnené medové perníčky s náplňou z mrvených perníčkov, orechov a džemu.

Famózne Pardubické perníčky
Ingrediencie
Sirup:
1⁄2 kilogram kryštálový cukor
1⁄4 liter voda
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
Cesto:
1 kilogram hladká múka
190 gramov med
2 kusov vajce
10 gramov Salajka
1⁄2 kus prášok do pečiva
1 čajová lyžička škorica
Plnka:
1⁄2 hrnček čierny čaj
1⁄2 deciliter rum
40 gramov džem
50 gramov orechy
Poleva:
100 gramov čokoláda
100 gramov Cera
Postup

Uvaríme sirup - cukor, vodu a sódu bicarbónu varíme za stáleho miešania asi 5 minút. Necháme odstáť 5 hodín

Cesto - zo surovín vypracujeme cesto, zalejeme odležaným sirupom a necháme odstáť 12 hodín v chladničke. Ak je potom príliš lepkavé, primiešame múku. Nelepkavý bochník vyvaľkáme na 5mm: Vykrajujeme kolieska. Pečieme 10 minút pri teplote 160stupňov. Minimálne prvých 7 minút rúru neotvárame, aby perníčky nespľasli.

Plnka - 15 koliesok rozmrvíme, zalejeme pol šálkou horúceho čierneho čaju, pridáme rum. mleté orechy a džem podľa vlastného výberu. Perníky zliepame a nakoniec namáčame v čokoláde

Čokoládová poleva - čokoládu rozpustíme nad parou spolu s Cerou a dobre rozmiešame.

Výnos
50 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
55 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút

reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama