Popis
U nás tieto rožky nikdy nevydržia do druhého dňa, hneď je po nich.(giggle) A s manželom si delíme prácu- ja robím cesto, on plní a formuje rožky

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Zdroj | svokra |
Čas prípravy | 2 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 2 hod |
Ingrediencie
600 | gramov | hladká múka |
40 | gramov | droždie |
250 | gramov | hery |
40 | gramov | praskovy cukor |
4 | kusy | žľtky |
2 | decilitre | mlieka |
štipka | soli | |
na plnku orechy alebo mak s cukrom, sparené horúcim mliekom | ||
ako plnka je výborný aj slivkový lekvár |
Inštrukcie
Z trochy mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Všetky suroviny spolu dobre premiesime a necháme kysnúť na teplom mieste cca pol hod.Znovu premiesime a necháme ešte chvíľu kysnúť. Cesto rozdelíme na malé bochníky. Každý bochník rozgúľame valčekom a rozdelíme na 8 častí- trojuholníkov. Do každej časti dáme plnku, zrolujeme a vytvarujeme rožky. Potierame bielkom pred pečením aj hneď po vytiahnutí z rúry ešte horúce.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
mohli by mi tie rožky,skočiť do pusinky,dala by som si neco takového:-)
..tak tie rozky vyzeraju uuuplne super....:-)
No veď aj sú super!:-D Hovorím, že u nás je hneď po nich. A to som pôvodne mala recept len z polovičnej dávky. Len sa mi nechcelo robiť 2x denne rožky, tak som dávku zdvojnásobila a uvažujem, či ju ešte nezdvojnásobím(giggle)

Teda vieš čo aleg,hneď by som si dala,si mi takú chuť narobila(giggle) .Ja ich tiež robievam,u nás sú to Bratislavské rožky a máš pravdu,nech robíš akékoľvek množstvo,stále ich je málo(y)
Aj u nás idú takéto rožteky ako na bežiacom páse
aj ja ich veľmi lubim
najradšej ich mam s makomB-] 

Nooo,naozaj boli super
,teda ešte ich zopár zostalo
.Ten zvyšok dorazím na nočnej
...
Zo 600 g múky je 4-5 plechov rohlíkov?