
Obed pokračoval bezmäsito a vitamínovo.
Ingrediencie
1 | kus | mrkva |
3 | kusov | jarná cibuľka |
4 | strúčiky | cesnak |
1 | kus | pak choi kapusta |
150 | gramov | shimeji |
2 | polievkové lyžice | sezamový olej |
3 | polievkové lyžice | sójová omáčka |
2 | polievkové lyžice | chilli omáčka sladká |
1 | polievková lyžica | trstinový cukor |
1 | polievková lyžica | sezam |
400 | gramov | čínske rezance |
Postup
Zeleninu si očistíme, huby pooddeľujeme,jarnú cibuľku nakrájať na väčšie šikmé kusy, mrkvu na šikmé plátky (robím šranbou), cesnak na drobno. Všetko restovať na troche oleja, pridáme huby shimeji, trochu trstinového cukru a necháme skaramelizovať. Pridáme sójovú omáčku, chilli omáčku a zalejeme trochou vody. Necháme vydusiť, pridáme na väčšie kusy nakrájanú kapustu pak choi a rezance, všetko spolu prehrejeme. Rezance urobiť podľa návodu. Pomiešame prípadne dochutíme soľou alebo ešte sojovou omáčkou, limetkovou šťavou. Môžeme posypať sezamovými semiačkami... u nás bol veľký hlad, nestihla som ( chichi zabudla som )
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Omeleta
Alica7 | Omeleta
Omeleta
Chutná omeleta s kukuricou alebo hráškom vhodná nielen na raňajky.
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.