Halušky s medvedím cesnakom so syrovou omáčkou

Pridal/a M.á.r.i.a

Keď zeleno tak aj druhý chod bol s medvedím cesnakom. Výhoda tohoto cesnaku je, že aj po konzumácii môžete ísť medzi ľudí ... to sa Vám po bielom cesnaku nemôže stať Veľký úsmev. Ale aj ten mám rada a hlavne obidva sú veľmi zdravéééé Mrkám

Halušky s medvedím cesnakom so syrovou omáčkou - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

400gramovpolohrubá múka
1kusvajce
1zväzokmedvedí cesnak
2polievkové lyžiceolej
100gramovNiva
100gramovtvrdý syr
1decilitervývar
 trochasoľ
250millilitrovšľahačková smotana

Inštrukcie

Medvedí cesnak si nakrájame na menšie kusy a asi v 1 dl vody rozmixujeme. Do múky pridáme vajíčko, soľ, olej a rozmixovaný medvedí cesnak. Postupným pridávaním vlažnej vody vypracujeme vláčne nie moc tuhé cesto, z ktorého cez "haluškáreň" do osolenej vody zavaríme halušky, keď vyplávajú na povrch necháme prevrieť 5 min. a scedíme.

Omáčka - vo vývare si pomaly rozpustíme syry - môžeme použiť podľa svojej chuti alebo čo chladnička dala. Keď sú rozpustené prilievame po troche smotanu a zahrievame. Dochutila som len trochou bieleho korenia a muškátového orieška. Soľ pridať podľa chuti syrov, ja som vôbec nesolila.

Na tanieri prelejeme halušky omáčkou, ozdobíme slaninkovými chipsami a čerstvými lístkami medvedieho cesnaku... nuž čo Vám poviem, bola to mňamka a pohár tokajského za obedom padol vhod Úsmev

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok