Keď zeleno tak aj druhý chod bol s medvedím cesnakom. Výhoda tohoto cesnaku je, že aj po konzumácii môžete ísť medzi ľudí ... to sa Vám po bielom cesnaku nemôže stať . Ale aj ten mám rada a hlavne obidva sú veľmi zdravéééé

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
400 | gramov | polohrubá múka |
1 | kus | vajce |
1 | zväzok | medvedí cesnak |
2 | polievkové lyžice | olej |
100 | gramov | Niva |
100 | gramov | tvrdý syr |
1 | deciliter | vývar |
trocha | soľ | |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
Inštrukcie
Medvedí cesnak si nakrájame na menšie kusy a asi v 1 dl vody rozmixujeme. Do múky pridáme vajíčko, soľ, olej a rozmixovaný medvedí cesnak. Postupným pridávaním vlažnej vody vypracujeme vláčne nie moc tuhé cesto, z ktorého cez "haluškáreň" do osolenej vody zavaríme halušky, keď vyplávajú na povrch necháme prevrieť 5 min. a scedíme.
Omáčka - vo vývare si pomaly rozpustíme syry - môžeme použiť podľa svojej chuti alebo čo chladnička dala. Keď sú rozpustené prilievame po troche smotanu a zahrievame. Dochutila som len trochou bieleho korenia a muškátového orieška. Soľ pridať podľa chuti syrov, ja som vôbec nesolila.
Na tanieri prelejeme halušky omáčkou, ozdobíme slaninkovými chipsami a čerstvými lístkami medvedieho cesnaku... nuž čo Vám poviem, bola to mňamka a pohár tokajského za obedom padol vhod