Hríbikové rizoto

Pridal/a eva m

Chutné ľahké a rýchle jedlo.

Hríbikové rizoto - recept
Porcie
Porcie
Zdrojjedli sme to na ochutbávke v jednom hoteli, bola aj názorná ukážka prípravy a dostali sme aj recept
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
30 minút

Ingrediencie

300gramovryža arborio
50gramovšalotka
20gramovcesnak
50millilitrovbiele víno
40millilitrovolivový olej
750millilitrovvývar slepačí
80gramovmaslo
300gramovhríby
100gramovparmezán
20millilitrovsmotana na varenie
  soľ
  korenie

Inštrukcie

Na oleji speníme šalotku (nemali, i spenila som cibuľku;-) ) s cesnakom, pridáme neumytú ryžu, zamiešame a zalejeme vínom. Osolíme, okoreníme a postupne podlievame vývarom. Miešame.

Pridáme orestované hríby (nedala som, moje deti huby nejedia, ale dala som hubové korenie pre vôňu), maslo, smotanu a postrúhaný parmezán. Ja som to pridala až krátko pred dokončením.

Nevaríme úplne do mäkka, táto ryža má byť al dente. Príprava trvá okolo 20 minút. Oproti receptu som pridala trochu viac vývaru, pýtalo sa. A použila som ryžu Carnaroli, nie tú, ktorá je v pôvodnom recepte.

Nuž, mala som s dnešným obedom veľký úspech u (skoro) celej rodiny. Samko sa rozhodol, že nemusí. Ale ostatní sme si veľmi pochutili.

Foto: Pixabay.com

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (1 hlas)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok