Pečená krkovička s rozmarínom a krémové rizoto s kuriatkami

Popis

Taký nedeľný obed Úsmev ale rizoto si môžeme dať aj samostatne keď máme chuť a ku krkovičke prílohu akú koľvek napr. len dusenú zeleninu na odľahčenie.

Pečená krkovička s rozmarínom a krémové rizoto s kuriatkami - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

krémové rizoto
350gramovryža (vhodná na rizoto)
250gramovkuriatka
1kusmensia cibula
1deciliterbiele víno - suché
5decilitrevývar, soľ, mleté čierne korenie
2plátkymaslo
50gramovparmezan
krkovička s rozmarínom
4kusyplátky krkovičky
4kusyvetvičky rozmarínu
1deciliterpivo
1deciliterolej
1polievková lyžicadijonska horčica
2strúčikycesnak
1čajová lyžičkarozmarín nasekaný
2kusybobkový list
5kusyfarebné korenie, soľ

Inštrukcie

Deň predtým si dáme do marinády plátky krkovičky a necháme ich v chladničke marinovať aspoň 12 hod. Marináda - vymiešame si olej s horčicou, pridáme cesnak nasekaný na drobno, nasekaný rozmarín. Vložíme bobkový list a trochu podrvené korenie, všetko zalejeme pivom ( zvyšok sa bude hodiť k večery Veľký úsmev ), zľahka premiešane a nalejeme na mäso. Už len zavrieť nádobu a šup s ňou do chladničky odpočívať.

Rizoto - použila som  ryžu arborio vhodnú do rizota lebo sa nerozvarí a ostane al dentte. Cibuľu nasekáme na drobno a restujeme a troche olivového oleja, pridáme očistené kuriatka (neumývať pod vodou, poutierať papierovou utierkou). Spolu podusíme aby huby pustili svoju šťavu, nasypeme ryžu a spolu chvíľku opečieme. Zalejeme vínom, necháme ho zredukovať ( ostatné ponúkneme k obedu Chichocem sa ) . Potom prilejeme vývar ... vývar prilievame postupne aby ryža bola stále zaliata a miešame kým nie je ryža mäkká. Na záver pridáme maslo a syr a dobre premiešame...je hotovo. 

Teraz príde na rad mäsko, vyberieme z marinády, osušíme, posolíme a prudko opekáme na troche oleja. Pri opekaní na každý plátok mäsa dáme malú vetvičku rozmarínu.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Och, ach - Rozmarín! Dijonska horčica! Tymián!

Toto musím vyskúšať. Vyzerá to luxusne a pritom ... nijaké siahodlhé varenie. ÁnoÁnoÁno

Veď o tom to je, spojiť správne chute a nebyť pri sporáku celý deň Veľký úsmev

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok