
Lenka R | Morčacie stehno so zeleninou
Jednoduchý zdravý obed.
1 | kilogram | morčacie stehno |
8 | kusov | koreňová zelenina |
2 | kusov | cvikla |
1 | kus | cuketa |
4 | kusov | cibuľa |
Mäso nakrájať ma väčšie kúsky, mrkvu, petržlen a cukinu na hrubšie asi 1 cm kolieska, cibuľu na štvrtiny alebo osminky podľa veľkosti, cviklu na hrubšie plátky, všetko spolu vo veľkej mise premiešať, koreniny podľa chuti - ja dávam trochu soli, trošku vegety, čierne korenie a kurkumu a štipku oleja a tento mix naplním do vrecku na pečenie.
V rúre pečiem na 220 st asi 45minút. Potom len presypem z vrecka do misy a môžem servírovať.
Podávam väčšinou so zemiakovou kašou. Príprava je veľmi jednoduchá a je to ľahké a zdravé jedlo . Ja zbožňujem hlavne cviklu, ale všetka zeleninka je super, v tých vreckách si všetko zachová svoju chuť.
Môžete použiť aj kuracie alebo bravčové mäsko, podľa chuti.
Ďalšie recepty
Vyskúšaj , uvidíš, že ti bude chutiť , tá cvikla je naozaj super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja by som to aj skusila, no ešte som nepočula o tých sáčkoch na pečenie.
Poraď mi prosím, aké sú to a kde ich treba kúpiť
ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Môžem aj ja ? Bežne dostať v Kauflande , hľadaj medzi sáčkami - majú označenie "sáčky na pečenie " , viacero kusov v balení , nestoja veľa , ale ak si kúpiš (na skúšku) v tom istom obch. reťazci prípravky napr. Pečené rebierka na mede , Syrová omáčka na zapékání , Šťavnaté řebírka ..., tam máš sáčik priložený (aj návod).
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A to len tak strelíš na rošt? ne vyletí to?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na rošt asi nie , na plech zodpovedajúci veľkosti sáčku , ktorý ešte na vrchnej strane zo 5 krát prepichneš . Tadiaľ uniká para a jedlo je fajnovučkééé. Čo ti tu budem básniť , vyskúšaj a uvidíš , resp. ucítiš, vychutnáš ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ako píše Jamajka m dostať ich kdekoľvek , ja ich mám z Tesca . Dávam na rošt a treba trochu ten sáčok poprepichoavť .Pre istotu dávam na spodok plech, ale zatiaľ sa mi nestalo, aby šťava vytiekla.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to vynikajuce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto môže to byť dobrotka , mám odskúšané pečenie v sáčku . Chuťovo fanstikuš , a bez zbytočného umývania . Len si neviem predstaviť , Lenka , tú chuť cvikle v tejto kombinácii , hoci nakladanú ľúbim . No čo , odskúšam a za receptík ďakujem .