Popis
Niečo ľahšie a aj rýchlo pripravené jedlo. Žeby konečne prichádzala na rad tá zelenina. Mám rada vždy niečo v chladničke nejakom páci, potom stačí už len vybrať a rýchlo variť.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 20 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
3 | kusy | kuracie prsia asi 500 g |
2 | polievkové lyžice | olivový olej |
1 | polievková lyžica | worčestrovej omáčky |
1 | kus | chilli paprička menšia, soľ, čierne korenie |
80 | gramov | prerastanej slaninky |
1 | kus | cibuľa väčšia |
2 | kusy | červená paprika |
250 | gramov | hrášok mrazený |
250 | gramov | cherry paradajky žlté |
1 | zväzok | čerstvé bylinky |
400 | gramov | cestoviny pappardelle |
100 | gramov | tvrdý syr (na posypanie) |
Inštrukcie
Prsia si nakrájame na menšie kúsky, pridáme soľ, ml.čierne korenie,feferónku,olivový olej, worcesterovú omáčku a necháme cez noc v chladničke. Môže to tam byť aj dlhšie. Cibuľu a papriku si nakrájame na prúžky, paradajky na polovičku. Slaninku nakrájame na rezančeky, opečieme. Pridáme mäso a prudko opečieme. Postupne pridávame zeleninu - ci uľu, papriku, hrášok na koniec paradajky. Opečieme len na skus, aby nebola zelenina moc mäkká. Pridáme čerstvé bylinky podľa svojej chute, ja som dala vetvičky timiánu,rozmarínu a pár lístkov šalvie, dochutíme - soľ, korenie a môžeme podávať. Zároveň si uvaríme na skus cestoviny ,hodia sa k tomu širokááánske rezance - pappardelle. Kto chce posype strúhaným syrom - aj ten si vyberieme podľa chuti.
Poznámky
Mäsko môžeme použiť aj morčacie prsia aleo vykostené kuracie stehná.
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť