reklama

Pečeň na cibuľke

Pridal/a dasa_ dňa 14. 11. 2020 - 13:21 - Recepty dasa_
Pečeň na cibuľke, Hlavné jedlá, recept, dasa_

reklama

Recept možno pripraviť z bravčovej alebo hovädzej pečene.

Ingrediencie
500 gramov pečeň
2 kusov cibuľa
1 štipka mleté čierne korenie
1 polievková lyžica horčica
1⁄4 čajová lyžička soľ
1 polievková lyžica olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pečeň odblaníme a odstránime aj všetky cievy. Nakrájame na hrubšie rezance.

Cibuľu nakrájame na drobnejšie kocky a na rozpálenom oleji orestujeme. Pridáme nakrájanp pečeň a prudko opražíme. Pridáme mleté čierne korenie a prikryté pomaly dusíme asi 15-20 minút. Bravčová, prípadne teľacia  pečeň potrebuje menej času, hovädzia sa dusí trochu dlhšie. Pečeň netreba podlievať, sama by mala pustiť dostatok šťavy. Nakoniec do šťavy primiešame lyžicu horčice a opatrne osolíme. Pozor, pečeň treba soliť až na konci prípravy, inak hrozí, že stvrdne.

Podávame s ryžou, prípadne chlebom. A pre lepšie vstrebanie železa pridáme trochu čerstvej zeleniny s obsahom vitamínu C.

Doplňujúce obrázky
Pečeň na cibuľke, Hlavné jedlá, recept, dasa_, 1
Výnos
4 Porcie
Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama