
Recept možno pripraviť z bravčovej alebo hovädzej pečene.
500 | gramov | pečeň |
2 | kusov | cibuľa |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
1 | polievková lyžica | horčica |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | olej |
Pečeň odblaníme a odstránime aj všetky cievy. Nakrájame na hrubšie rezance.
Cibuľu nakrájame na drobnejšie kocky a na rozpálenom oleji orestujeme. Pridáme nakrájanp pečeň a prudko opražíme. Pridáme mleté čierne korenie a prikryté pomaly dusíme asi 15-20 minút. Bravčová, prípadne teľacia pečeň potrebuje menej času, hovädzia sa dusí trochu dlhšie. Pečeň netreba podlievať, sama by mala pustiť dostatok šťavy. Nakoniec do šťavy primiešame lyžicu horčice a opatrne osolíme. Pozor, pečeň treba soliť až na konci prípravy, inak hrozí, že stvrdne.
Podávame s ryžou, prípadne chlebom. A pre lepšie vstrebanie železa pridáme trochu čerstvej zeleniny s obsahom vitamínu C.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty