
Martuška 123 | Španielsky vtáčik z bravčového
Hoci sú originál z hovädziny, aj tieto z bravčového karé sú mňam.
bravčové karé | ||
párky | ||
paprika kápia | ||
kyslá uhorka | ||
vajce | ||
slanina | ||
soľ | ||
mleté čierne korenie | ||
horčica | ||
bujón | ||
cibuľa | ||
Worcester omáčka | ||
mletá červená paprika |
Karé nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na to poukladáme slaninku, párok, vajíčko, kapiu, uhorku.
Stočíme do rolky a zaviažeme s niťou. Zo všetkých strán opečieme na rozpálenom oleji. Odložíme do misky.
Na výpeku speníme nakrájanú cibuľu, pridáme bujón, Worcesterskú omáčku, mleté červenú papriku a podlejeme horúcou vodou. Vložíme vtáčiky a dusíme.
Hotové vyberieme a zahustíme hladkou múkou. Omáčku precedíme aby bola hladká.
Podávame s ryžou alebo hranolkami.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty