reklama

Španielsky vtáčik z bravčového

Pridal/a Martuška 123 dňa 03. 06. 2020 - 06:59 - Recepty Martuška 123
Španielsky vtáčik z bravčového, Hlavné jedlá, recept, Martuška 123

Martuška 123


reklama

Hoci sú originál z hovädziny, aj tieto z bravčového karé sú mňam.

Ingrediencie
  bravčové karé
  párky
  paprika kápia
  kyslá uhorka
  vajce
  slanina
  soľ
  mleté čierne korenie
  horčica
  bujón
  cibuľa
  Worcester omáčka
  mletá červená paprika
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Kare nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Na to poukladáme slaninku, párok, vajíčko, kápiu, uhorku.

Stočíme do rolky a zaviažeme s niťou. Zo všetkých strán poopekáme na rozpálenom oleji.  Odložíme do misky.

Na výpeku speníme nakrájanú cibuľu, pridáme bujón, Worcesterskú omáčku, mleté červenú papriku a podlejeme horúcou vodou. Vložíme vtáčiky a dusíme.

Hotové vyberieme a zahustíme hladkou múkou. Omáčku precedíme aby bola hladká.

Podávame s ryžou alebo hranolkami.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
1 hod

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama