Špenát milujem, len veľmi nemôžem, ale občas neodolám.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 5 minút |
Čas varenia / pečenia | 15 minút |
Celkový čas | 20 minút |
Ingrediencie
450 | gramov | špenátový pretlak |
100 | mililitrov | voda |
150 | mililitrov | smotana na varenie |
4 | strúčiky | cesnak |
1⁄4 | čajová lyžička | soľ |
1 | polievková lyžica | múka |
Inštrukcie
Mrazený špenát dáme do hrnca, pridáme trochu vody, asi deci, aby sa to malo v com roztopiť. Dáme variť.
Hneď ako začne špenát vrieť pridáíme asi deci, deci a pol smotany na varenie a 4 rozpučené strúčiky cesnaku a osolime. Ja nezahustujem.
Ak chcete zahustiť, priadjte viac smotany, cca 2 dl, a do toho lyžicu kopcovitu hladkej múky, rozmiešať.
Podávame s vajíčkom, zemiakmi ...