reklama

Kysnutý jablčník

Pridal/a fidorka dňa 10. 10. 2012 - 10:43 - Recepty fidorka
Kysnutý jablčník, Koláče, recept, fidorka

fidorka | Kysnutý jablčník


reklama

Existuje veľa receptov na jablkové koláče, ale tento patrí u nás medzi najobľúbenejšie.

Ingrediencie
200 gramov hladká múka
200 gramov polohrubá múka
200 gramov maslo
30 gramov práškový cukor
30 gramov droždie
1 deciliter mlieko
1 kus vajce
1⁄2 balík prášok do pečiva
1 kilogram jablko
  trocha škorica
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Pripravíme si kvások do mlieka. Dávku mlieka som napísala odhadom, mám takú dvojdecovú šálku a dávam cca polovicu, možno trošku viac. 

Kvások necháme vykysnúť a pridáme k ostatným surovinám, vymiesime krásne cesto. S cestom sa naozaj veľmi dobre pracuje, netrhá sa, nelepí.

Vymiesené cesto hneď po vymiesení rozdelíme na dve polovice a vyvaľkáme.

Jednu polovicu prenesieme na plech, posypeme orechmi alebo strúhankou, asi za hrsť, aby to vpilo prebytočnú šťavu z jabĺk, rozložíme postrúhané, dusené a ochutené jablká.

Na to položíme druhý rozvaľkaný plát cesta, popicháme vidličkou a necháme hodinku kysnúť. Potom upečieme na 175 st. cca 20 minút.

Koláč nie je veľmi sladký, kto má rád sladšie, odporúčam použiť viac cukru do jabĺk.

Doplňujúce poznámky

Keď sme boli malí, mamka nám robievala tento koláč, niekedy ho naplnila aj tvarohovou plnkou s hrozienkami, aj ten bol veľmi dobrý.

Výnos
10 Porcie
Celkový čas
1 hod, 50 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

balalajka, St, 10. 10. 2012 - 13:17

Miláčik ďakujem Bozkávam .
A fakt tie jabĺčka treba podusiť .... holt, lenivá som Hambím sa .
Ale však podusím, podusím.

fidorka, St, 10. 10. 2012 - 13:47

ani ja som včera nedusila Hambím sa ,zjedli sme len taky fukot,ale neníí to vončo Pohoda

adus, St, 10. 10. 2012 - 14:10

akurát som si tak myslela - načo dusiť - tak teraz už viem!

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama