
Kamila | Jablkový koláč s orechmi
Recept s fotopostupom na skvelý šťavnatý jablkový koláč s minimom cesta.
Cesto: | ||
3 | kusov | vajce |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
100 | gramov | maslo |
3⁄4 | hrnček | bezlepková múka |
Dokončenie: | ||
1 | hrnček | orechy |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | čajová lyžička | škoricový cukor |
5 | kusov | jablko |
Jablká umyjeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky.
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Na nižších otáčkach primiešame roztopené a vychladené maslo a na záver múku.
Tretinu cesta rozotrieme na dno vymastenej a papierom vystlanej okrúhlej formy o priemere cca 20 cm. Na cesto nasypeme tretinu nahrubo zomletých alebo nasekaných orechov, môžeme ešte posypať škoricovým cukrom, namočenými hrozienkami - možno aj v brandy. Navrstvíme polovicu jabĺk. Postup zopakujeme.
Na jablká rozotrieme druhú tretinu cesta, posypeme orechmi, môžeme pridať aj škoricový cukor a hrozienka, navrstvíme druhú polovicu jabĺk.
Navrch nalejeme zvyšné cesto, posypeme zvyškom orechov, škoricou a vrch posypeme kryštálovým cukrom.
Pečieme pri teplote cca 180°C 60-70 minút, keď použijete väčšiu formu a vás koláč bude nižší, asi bude stačiť kratšia doba. Korpus by sa mal oddeľovať od formy, v závere pečenia môžeme vrch prikryť papierom na pečenie.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
To je presne pre mna, skoda ze kobylky zozr...i jablka