Popis
Recept z fotopostupom na ozaj veľmi jednoduchý a rýchly jablkový koláč.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 45 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 55 minút |
Ingrediencie
4 | kusy | vajcia |
1⁄2 | šálka | kryštálového cukru (trstinový) |
1 | šálka | polohrubej múky (moja bola bezlepková) |
3 | kusy | väčšie jablká |
Inštrukcie
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, zľahka primiešame múku. Cesto rozotrieme do okrúhlej formy (vymastenej a múkou vysypanej).
Jablká umyjeme, zbavíme jadierok, narežeme na cca osminky a rozložiíme na cesto. Ak máte radi škoricu môžete ich predtým posypať škoricou a zľahka premiešať.
Pečieme pri teplote ccca 185°C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.
Nabudúce skúsim múku zameniť za mleté orechy.
Postup:










- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
Komentáre
Super receptík, Evka máš pravdu orechy s múkou pol na pol. Orechy sú totiž moc mastné a ťažké a koláč by bol veľmi nízsky alebo dievčatá skúste pšeničné( ovsené a pod.) klíčky bude to nadľahčené. Pekné pečenie...


ok, takže pol na pol, s klíčkami nemám ešte žiadne skúsenosti.
Skušala si v takýchto receptoch nahradiť cukor medom?
...áno aj med alebo stéviu. Pomer medu je závislí na druhu medu tak to dávam podľa chuti keď šľahám so žĺtkami. Na stéviových cukroch býva napísaný pomer či už tekutej alebo práškovej je veľmi sladká no stokrát zdravšia. Klíčky používam aj ako náhradu za mleté orechy, sú nadýchanejšie a napr. v štrúdle ani nik nezistí, že tam orechy nie sú...
Oki Mária....klíčky - dobrá rada nad zlato
vyzerá lákavo, jablkové máme radi, určite upečiem:))
Lisia sa rozmery salky v tomto recepte od mierok pouzivanych v USA?
To netuším, použila som šálku s objemom 250 ml.
Tato ma tusim priemer cca 27 cm.