Jablkový koláč zo štyroch ingrediencií

Popis

Recept z fotopostupom na ozaj veľmi jednoduchý a rýchly jablkový koláč.

Jablkový koláč zo štyroch ingrediencií - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

4kusyvajcia
1⁄2šálkakryštálového cukru (trstinový)
1šálkapolohrubej múky (moja bola bezlepková)
3kusyväčšie jablká

Inštrukcie

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, zľahka primiešame múku. Cesto rozotrieme do okrúhlej formy (vymastenej a múkou vysypanej).

Jablká umyjeme, zbavíme jadierok, narežeme na cca osminky a rozložiíme na cesto. Ak máte radi škoricu môžete ich predtým posypať škoricou a zľahka premiešať.

Pečieme pri teplote ccca 185°C cca 45 minút, alebo podľa skúsenosti so svojou rúrou.

Nabudúce skúsim múku zameniť za mleté orechy.

Postup: 

Jablkový koláč zo štyroch ingrediencií - recept postup 1
Jablkový koláč zo štyroch ingrediencií - recept postup 2
Jablkový koláč zo štyroch ingrediencií - recept postup 3
Jablkový koláč zo štyroch ingrediencií - recept postup 4
Jablkový koláč zo štyroch ingrediencií - recept postup 5
Jablkový koláč zo štyroch ingrediencií - recept postup 6
Jablkový koláč zo štyroch ingrediencií - recept postup 7
Jablkový koláč zo štyroch ingrediencií - recept postup 8
Jablkový koláč zo štyroch ingrediencií - recept postup 9
Jablkový koláč zo štyroch ingrediencií - recept postup 10
0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené

Komentáre

Áno ozaj jednoduchý....takéto rýchlovky milujem. Ja skúsim orechy pol na pol s múkou Úsmev

Super receptík, Evka máš pravdu orechy s múkou pol na pol. Orechy sú totiž moc mastné a ťažké a koláč by bol veľmi nízsky alebo dievčatá skúste pšeničné( ovsené a pod.) klíčky bude to nadľahčené. Pekné pečenie... ÁnoPohodaSlnko

ok, takže pol na pol, s klíčkami nemám ešte žiadne skúsenosti.Hambím sa Skušala si v takýchto receptoch nahradiť cukor medom?

...áno aj med alebo stéviu. Pomer medu je závislí na druhu medu tak to dávam podľa chuti keď šľahám so žĺtkami. Na stéviových cukroch býva napísaný pomer či už tekutej alebo práškovej je veľmi sladká no stokrát zdravšia. Klíčky používam aj ako náhradu za mleté orechy, sú nadýchanejšie a napr. v štrúdle ani nik nezistí, že tam orechy nie sú...

Oki Mária....klíčky - dobrá rada nad zlato Áno

vyzerá lákavo, jablkové máme radi, určite upečiem:))Kvietok

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.