
Dzeny
Toto je u nás úplná klasika, je to jednoduché rýchle a veľmi variabilné:)
150 | gramov | hladká múka |
1 | kus | maslo |
250 | gramov | kyslá smotana |
2 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
štipka | soľ | |
3 | kusov | vajce |
čerešne |
Múku, štipku soli, 1 vajce a maslo vymiesime do hladkého cesta a necháme v na 30 minút v chladničke. Odpočinuté cesto vyvaľkáme alebo roztlačíme na okrúhlu formu vystlanú papierom na pečenie.
Cesto potrieme černicovým džemom, poukladáme nakrájané broskyne. V miske zmiešame kyslú smotanu, 2 lyžice cukru (alebo 2 sáčky vanilínového cukru) a 2 vajíčka, zmes nalejeme na koláč. Pečieme 40 minút na teplote 180 stupňov.
Tip: Smotanu vyberieme z kelímku rýchlo a v jednom kuse tak, že dno prepichneme.

Dzeny
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
dasa_ | Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Hlivový perkelt so špenátovými haluškami
Hlivový perkelt s cibuľou a mletou paprikou, podávaný s haluškami zo špenátu, vajec a múky – chutné a sýte vegetariánske jedlo.
Žĺtkové orechové rezy
Alica7 | Žĺtkové orechové rezy
Žĺtkové orechové rezy
Vynikajúce orechové rezy so žĺtkovou polevou. Recept na pekáč 20x30 cm.