
Fazulka | Pavlova torta
Luxusný zákusok
4 | kusov | bielok |
225 | gramov | kryštálový cukor |
200 | millilitrov | šľahačka |
200 | millilitrov | kyslá smotana |
ovocie | ||
orechy | ||
čokoláda |
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Vyšľaháme bielky a postupne po troške pridávame cukor. Šľaháme kým sneh nie je úplne tuhý. To je celá robota.
Vyšľahané bielky dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Teplotu rúry znížime na 120 stupňov a pomaly pečieme asi 1 1/2 hod. Rúru úplne vypneme, ale dezert necháme v rúre vychladnúť.
Ešte dodám, keď dávame sneh na plech ma mať sneh by mal mať okrúhly tvar. V strede vždy urobím väčšiu jamu, ktorú po vychladnutí naplním vyšľahanou šľahačkou zmiešanou s kyslou smotanou.
Na vrch dám ovocie, nám to najviac chutí s jahodami, malinami a čučoriedkami. Cez zimu viem ovocie obmeniť s nasekanými orechmi. Na zaver polejem čokoládou.
Dezert dám do stredu stola a každý si naberie koľko chce. Vždy sa po ňom len tak zapráši.
Inak, ten bozk bol ako vdaka za super recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano, ano je velmi velmi popularny - ja som v UK tak preto to poznam.
Urcite vyskusaj a daj vediet.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fazulka, toto je v UK velmi popularny dezert. Ja osobne som to este nerobila, ale skusim