Pečené buchty so slivkovým lekvárom

Popis

Neviem či vydržím kým vychladnú, dávno som také nepiekla. Plnila som domácim slivkovým lekvárom.

Pečené buchty so slivkovým lekvárom - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
35 minút
Celkový čas
2 hod, 5 minút

Ingrediencie

250millilitrovmlieko
21gramovdroždie
50gramovkryš, cukor
400gramovpolohruba muka
50gramovmaslo
1kusvajce
1⁄2čajová lyžičkasoľ
1plátokmasla na potretie
15čajové lyžičkyslivkový lekvár

Inštrukcie

Najprv si urobíme kvások. V troche vlažného mlieka rozpustíme droždie, trochu cukru - necháme vykysnúť.
Preosejeme si múku, pridáme zvyšný cukor. soľ, vajíčko, vo zvyšnom vlažnom mlieku rozpustené maslo a vykysnutý kvások. Vypracujeme hladké pružné cesto, necháme ho kysnúť hodinu. Po vykysnutí lyžicou odoberáme cesto na pomúčenú dosku, rukou roztiahneme. Môžeme ho aj vyváľkať a nakrájať na štvorce, mne sa nechce zdržiavať. Na každé cesto dáme slivkový lekvár ( mám svoj domáci v rúre pečený ) takú kopcovitú čl. Okraje cesta spolu pospájame a spojovou časťou kladieme na dobre vymastený plech. Buchty aj z bokov dobre ponatierame maslom. Necháme na plechu 20 min. podkysnúť a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st. priližne 35-40 min. (podľa svojej rúry).
Pomaly vychladli, idem varť kávu, buchty pocukrovať a koštovať Chichocem sa

Poznámky

Plniť buchty môžeme ľubovoľnou plnkou napr. tvarohovou, makovou, orechovov alebo vymeniť chuť džemu.

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.