
Trochu som inovovala štedrák a výsledok bol výborný.
Cesto: | ||
500 | gramov | hladká múka |
250 | hlávky | Hera |
3 | polievkové lyžice | práškový cukor |
4 | kusov | žĺtok |
20 | gramov | droždie |
1 | deciliter | mlieko |
1 | štipka | sóda bikarbóna |
1 | hrnček | soľ |
1⁄2 | kus | citrón |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
1 | kus | vanilkový puding |
2 | kusov | vanilkový cukor |
2 | kusov | žĺtok |
250 | gramov | mascarpone |
1 | liter | čučoriedky |
Sneh: | ||
6 | kusov | bielok |
6 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
Ostatné: | ||
1⁄2 | hrnček | orechy |
50 | gramov | mandľové lupienky |
Vypracujeme si cesto : vo vlažnom mlieku si rozpustíme drožde a sódu bb, preosejeme múku, cukor, nastrúhame do toho tuk, citrónovú kôru, pridáme žĺtka a soľ. Vypracujeme hladké cesto - ak bude moc tuhé pridáme mlieko. Necháme ho postáť kým si pripravíme plnku.
V troche mlieka si rozmiešame puding a žĺtka, ostatné mlieko dáme s vanilkovým cukrom zohriať, keď začne vrieť vlejeme za stáleho miešania puding a chvíľu povaríme.
Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Potom po troche vmiešame mascarpone - ak chcete sladšie pridajte si práškový cukor.
Čučoriedky ak máte kompótované tak zlejem zo šťavy, mrazené nerozmrazujem.
Cesto si rozdelíme na 3 rovnaké diely, každý si rozvaľkáme na veľkosť plechu - obila som v klasickom s vysokými okrajmi 40x32 cm.
Plech si vymastíme alebo dáme papier na pečenie. Položíme plát cesta, naň dáme polovičku čučoriedok - ak dávate mrazené alebo čerstvé môžete posypať vanilkovým cukrom. Dáme druhý plát cesta, na ktorý rozotrieme vanilkovú plnku. Prikryjeme posledným plátom a posypeme druhou polovičkou čučoriedok.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st., pečieme približne 20 - 25 min. Medzitým si na jemno nasekáme orechy a posypeme trochu kryštálového cukru (na vrchu pekne skaramelizujú), vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov a cukru.
Vyberieme plech, natrieme snehovú penu a posypeme orechami a mandlovými lupienkami.
Dáme dopiecť na 10 - 15 min.

- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty