
dasa_ | Cviklová polievka s chrenom
Cvikla s chrenom mi vždy pripomína Veľkú noc a návštevy u babky. Údené bez chrenu veru nemohlo byť.
500 | gramov | cvikla |
2 | polievkové lyžice | olej |
1⁄2 | čajová lyžička | rasca |
1 | čajová lyžička | strúhaný chren |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
1⁄2 | kus | citrón |
1⁄2 | zväzok | kôpor |
1 | liter | voda |
1 | polievková lyžica | kyslá smotana |
Ak nepoužijete predvarenú repu z obchodu, tak v prvom kroku treba repu uvariť. To trvá minimálne hodinu.
Na oleji rozvoniame rascu, pridáme uvarenú repu nakrájanú na drobno a chvíľu opekáme. Zalejeme vodou, osolíme. Pridáme soľ, chren, stonky z kôpru a varíme asi 15 minút.
Stonky vyberieme, polievku na jemno rozmixujeme. Pre ešte väčšiu jemnosť môžeme prepasírovať cez husté sitko. Nakoniec pridáme šťavu z polovice citróna a dobre premiešame. Ak treba, prípadne dosolíme.
Na tanieri podávame s lyžicou hustej kyslej smotany, posypané strúhaným chrenom a kôprom.
Ďalšie recepty
Pozri :) Potom je to fakt rýchlovka.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Priznám sa, že cviklu milujem, ale neviem si predstaviť polievku... Asi musím vyskúšať, lebo opisovať jedlo, to je divné:))) Len si to fakt neviem predstaviť. Väčšinu jedál si podľa receptu viem cca predstaviť, len pri cviklovej polievke nič...:D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ozaj veľkonočná kombinácia.
Tu predvarenú cviklu by som si mohla kúpiť, bo to varenie ma odrádza, aj tak cviklu len taku struhanú mám najradšej, tú veľkonočnú, len štipka soli a pár kvapiek octu.