Rýchla jednoduchá a zjedia aj moje dve vydumané deti

Porcie | |
---|---|
Zdroj | babka |
Čas prípravy | 15 minút |
Čas varenia / pečenia | 30 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
1 | kus | karfiol |
1⁄2 | šálka | ryža |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | kus | cibuľa |
1 | čajová lyžička | soľ |
trocha | petržlenová vňať | |
1⁄4 | čajová lyžička | vegeta |
Inštrukcie
Väčší hrniec naplníme do polovice vodou, pridáme lyžičku soli a dáme obvariť karfol buď v celku, alebo po častiach. Keď je karfiol polomäkký, buducu polievku odstavíme a karfiol vyberieme na tanier.
Nakrájame cibuľku na drobno a na oleji opražíme do sklovita, pridáme umytú guľatú ryžu a miešame, kým nezačne "šušťať". Zalejeme studenou vodou a pridáme do vývaru, ktorý dáme znova variť.
Karfiol zatiaľ trochu vychladol. Nakrájame ho na márne kúsky a dáme späť do hrnca. Polievku pred ukončením dochutíme vegetou a na záver nadrobno nakrájným petržlenom.
Poznámky
V polievke nechávam len časť obvareného karfilu, zvyšok buď vypražím, alebo zapepečiem.