
Kamila | Karfiolová polievka mojej babky
Rýchla jednoduchá a zjedia aj moje dve vydumané deti
1 | kus | karfiol |
1⁄2 | hrnček | ryža |
2 | polievkové lyžice | olej |
1 | kus | cibuľa |
1 | čajová lyžička | soľ |
trocha | petržlenová vňať | |
1⁄4 | čajová lyžička | vegeta |
Väčší hrniec naplníme do polovice vodou, pridáme lyžičku soli a dáme obvariť karfiol rozdelený na "ružičky". Keď je karfiol polomäkký, budúcu polievku odstavíme a karfiol vyberieme na tanier.
Nakrájame cibuľku na drobno a na oleji opražíme do sklovita, pridáme umytú guľatú ryžu a miešame, kým nezačne "šušťať". Zalejeme trochou studenej vody a pridáme do karfiolového vývaru, ktorý dáme znova variť.
Karfiol zatiaľ trochu vychladol. Nakrájame ho na drobno a dáme späť do hrnca. Polievku pred ukončením dochutíme bio vegetou a na záver nadrobno nakrájaným petržlenom.
V polievke nechávam len časť obvareného karfiolu, zvyšok buď vypražím, alebo zapečiem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty