
M.á.r.i.a
Pomazánok nikdy nie je dosť sú to dobré chuťovky na raňajky, na prípravu chlebíčkov ale aj na večeru. Tie fazuľové majú aj pridanú zdravotnú hodnotu obsahujú veľa vlákniny, bielkovín.
300 | gramov | biela fazuľa |
3 | strúčiky | cesnak |
4 | polievkové lyžice | olivový olej |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
2 | štipky | mleté čierne korenie |
2 | štipky | chilli korenie |
Bielu fazuľu si umyjem, zalejem vodou a necháme namočenú cez noc (kto chce použije z konzervy, ja radšej čerstvé).
Na druhý deň zlejem vodu, dám novú pridám cesnak a varím fazuľu do mäkka.
Zlejem vodu ale nevylejem ju, uvarenú fazuľu aj s cesnakom rozmixujem s olivovým olejem a pridávam vodu v ktorej sa varila podľa toho akú hustú chceme pomazánku.
Podľa chuti osolíme, pridáme mčk a chilli. Ak máte čerstvé bylinky výborná je s čerstvo nasekaným tymiánom alebo majoránkou.
Pomazánka sa hodí na hrianku a k tomu zelenina podľa chuti.
Ďakujeme za spätnú väzbu, tak to sme radi, že pridávanie receptov je trochu prehľadnejšie.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak som to skúsila v novej verzii, super rýchlo, prehľadne zatiaľ pre mňa
.