
Kamila | Zdravé makové pečivo
Skúšala som upiecť pečivo bez cukru, masla či iného tuku, celkom sa podarilo, aj keď 2 PL kokosového tuku som tam predsa len dala.
Ingrediencie
1 | hrnček | ovsená múka |
1 | hrnček | mandle |
1 | hrnček | mak |
2 | polievkové lyžice | med |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kokosový olej |
1⁄2 | hrnček | jablkové pyré |
Postup
Cca 2 jablká očistíme a najemno "nastrúhame" ideálne na časti na strúhanie zemiakov. Mak a mandle pomelieme. Zo všetkých ingrediencií vymiesime cesto, najprv v miske, potom na podložke. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.
Cesto po častiach vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm, pri vaľkaní cesto podsýpame múkou. Cesto je krehkejšie, preto je lepšie vaľkať ho po menších dávkach. Vykrajujeme ľubovoľné tvary.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 10 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Z plechu ich prekladáme, po miernom vychladnutí.
Po vychladnutí plníme po dve kolieska pikantnejším džemom. Koláčiky sú menej sladké, ale výborné.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Segedínsky guláš
Slavka K | Segedínsky guláš
Segedínsky guláš
Tradičná klasika, ktorá sa nikdy neomrzí.
Špenátové halušky
Alica7 | Špenátové halušky
Špenátové halušky
Výborné špenátové halušky, ktoré môžeme podávať ako prílohu k mäsu, s tvarohom a opečenou slaninou alebo syrovou omáčkou.