Skúšala som upiecť pečivo bez cukru, masla či iného tuku, celkom sa podarilo, aj keď 2 PL kokosového tuku som tam predsa len dala.

Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | 10 minút |
Celkový čas | 40 minút |
Ingrediencie
1 | hrnček | ovsená múka |
1 | hrnček | mandle |
1 | hrnček | mak |
2 | polievkové lyžice | med |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | polievkové lyžice | kokosový olej |
1⁄2 | hrnček | jablkové pyré |
Inštrukcie
Cca 2 jablká očistíme a najemno "nastrúhame" ideálne na časti na strúhanie zemiakov. Mak a mandle pomelieme. Zo všetkých ingrediencií vymiesime cesto, najprv v miske, potom na podložke. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladničky.
Cesto po častiach vyvaľkáme na hrúbku cca 0.5cm, podsypujeme múkou. Cesto je krehkejšie, preto je lepšie vaľkať ho po menej. Vykrajujeme ľubovoľné tvary. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 180°C cca 10 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Z plechu ich prekladáme, po miernom vychladnutí.
Po vychladnutí plníme po dve kolieska pikatnejším džemom. Koláčiky sú menej sladké, ale výborné.
Postup:





