reklama

Gordon blue z morčacích pŕs

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 10. 11. 2022 - 12:35 - Recepty M.á.r.i.a
Gordon blue z morčacích pŕs, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a


reklama

Gordom blue je pôvodne teľací rezeň naplnený šunkou a plesnivým syrom ale gazdinky sme vynaliezavé a urobíme si ho svojom Mrkám

Ingrediencie
4 plátky morčacie prsia
8 plátky syr ementál
8 plátky šunka
  trocha soľ
  trocha korenie
2 kusov vajce
1 polievková lyžica smotana
1 štipka soľ
3 polievkové lyžice polohrubá múka
1⁄2 hrnček panko strúhanka
  olej
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Rezne - pláty morčacích pŕs naklepem medzi fóliou, osolím, okorením z obidvoch strán. Na plát mäsa dám plátok šunky - syr - šunka - syr, zrolujem. Obalím v múke, v rozšľahaných vajíčkach so smotanou a soľou a obalím v strúhanke.

Dám si rozpáliť olej a dám vypražiť, mäso by malo byť ponorené v oleji. Pripravím si vriacu vodu a keď roládu vyberiem hneď ju ponorím do vody a hneď vyberiem.

Zbavíme sa tak najväčšej časti oleja a strúhanka ostane krásne chrumkavá. Podávala som s pučenými zemiakmi s maslom a petržlenovou vňaťkou.

Výnos
4 Porcie
Celkový čas
1 hod, 5 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama