
Šťavnaté zemiačky a rybkou výborný obed... šošovicový šalát je k tomu dobré prilepšenie
Gratinované zemiaky: | ||
6 | kusov | zemiak |
2 | decilitre | šľahačková smotana |
3 | polievkové lyžice | kyslá smotana |
1 | čajová lyžička | soľ |
2 | štipky | čierne korenie |
Filety: | ||
2 | kusov | filety aljašskej tresky |
3 | polievkové lyžice | ricotta |
1 | polievková lyžica | kyslá smotana |
1 | polievková lyžica | kôpor |
1⁄2 | čajová lyžička | soľ |
4 | polievkové lyžice | panko strúhanka |
Na šalát: | ||
1 | hrnček | šošovica |
2 | kusov | bobkový list |
2 | čajové lyžičky | cesnak |
1 | kus | cibuľa |
1 | polievková lyžica | olivový olej |
1 | polievková lyžica | Worcester omáčka |
1 | polievková lyžica | sójová omáčka |
1 | čajová lyžička | med |
Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska, osolíme a premiešame. Zapekacie misky vytrieme maslom, naukladanáme kolieska zemiakov. Smotany spolu dobre premešame, štipku osolíme a pridáme korenie, zalejeme zemiaky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 st., pečieme asi 20 - 30 min.
Filety osušíme a nasolíme, pkvapkáme pár kvapkami citróno vej šťavy. Ricottu zmiešame so smotanou, podľa chuti osolíme a zamiešame na drobno nasekaný kôpor. Posypeme strúhankou a trochu pritlačíme aby sa vtlačila do plnky aj filetu. Položíme na pešiaci papier, pod každý filet zakapneme pár kvapiek oleja. Pridáme do rúry k zemiakom a spolu pečieme....málo umývania riadu .
Šošovicu uvaríme s bobkovým listom a cesnakom do mäkka. Scedíme, necháme vychadnúť. Cibuľi nasekáme na drobno, z ostatným surovín vymiešame nálev a spojíme so šošovicou a cibľou. Podľa chuti dosolíme, kto chce pridá korenie, pár kvapiek citrónu a štoku chilli.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty