reklama

Gratinované zemiaky a plnený rybí filet, šošovicový šalát

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 15. 11. 2021 - 15:25 - Recepty M.á.r.i.a
Gratinované zemiaky a plnený rybí filet, šošovicový šalát, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a

reklama

Šťavnaté zemiačky a rybkou výborný obed... šošovicový šalát je k tomu dobré prilepšenie

Ingrediencie
Gratinované zemiaky:
6 kusov zemiak
2 decilitre šľahačková smotana
3 polievkové lyžice kyslá smotana
1 čajová lyžička soľ
2 štipky čierne korenie
Filety:
2 kusov filety aljašskej tresky
3 polievkové lyžice ricotta
1 polievková lyžica kyslá smotana
1 polievková lyžica kôpor
1⁄2 čajová lyžička soľ
4 polievkové lyžice panko strúhanka
Na šalát:
1 hrnček šošovica
2 kusov bobkový list
2 čajové lyžičky cesnak
1 kus cibuľa
1 polievková lyžica olivový olej
1 polievková lyžica Worcester omáčka
1 polievková lyžica sójová omáčka
1 čajová lyžička med
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Zemiaky očistíme a nakrájame na kolieska, osolíme a premiešame. Zapekacie misky vytrieme maslom, naukladanáme kolieska zemiakov. Smotany spolu dobre premešame, štipku osolíme a pridáme korenie, zalejeme zemiaky a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 st., pečieme asi 20 - 30 min.

Filety osušíme a nasolíme, pkvapkáme pár kvapkami citróno vej šťavy. Ricottu zmiešame so smotanou, podľa chuti osolíme a zamiešame na drobno nasekaný kôpor. Posypeme strúhankou a trochu pritlačíme aby sa vtlačila do plnky aj filetu. Položíme na pešiaci papier, pod každý filet zakapneme pár kvapiek oleja. Pridáme do rúry k zemiakom a spolu pečieme....málo umývania riadu Mrkám.

Šošovicu uvaríme s bobkovým listom a cesnakom do mäkka. Scedíme, necháme vychadnúť. Cibuľi nasekáme na drobno, z ostatným surovín vymiešame nálev a spojíme so šošovicou a cibľou. Podľa chuti dosolíme, kto chce pridá korenie, pár kvapiek citrónu a štoku chilli.

Doplňujúce obrázky
Gratinované zemiaky a plnený rybí filet, šošovicový šalát, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a, 1
Gratinované zemiaky a plnený rybí filet, šošovicový šalát, Hlavné jedlá, recept, M.á.r.i.a, 2
Výnos
2 Porcie
Celkový čas
1 hod, 10 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
30 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama