
dasa_ | Vynikajúca držková polievka z hlivy ustricovej
Držková polievka je klasika. Buď ju milujete alebo neznášate. Ak vám vadí predstava držiek, vyskúšajte hlivu. Výsledná polievka bude nielen chutná, ale aj mimoriadne výživná.
2 | kusov | cibuľa |
4 | strúčiky | cesnak |
2 | polievkové lyžice | olej |
300 | gramov | hliva ustricová |
3 | kusov | zemiak |
80 | gramov | červená šošovica |
1 | čajová lyžička | mletá červená paprika |
1 | štipka | mleté čierne korenie |
1 | štipka | rasca |
1 | čajová lyžička | soľ |
1 | čajová lyžička | majoránka |
2 | polievkové lyžice | petržlenová vňať |
2 | polievkové lyžice | hladká múka |
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na kocky.
Časť hlivy natrháme na pásiky a zvyšok nakrájame na prúžky.
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
Na oleji orestujeme cibuľu do hneda. Ku koncu pridáme aj cesnak.
Zasypeme hladkou múkou a krátko spolu opražíme.
Odstavíme z ohňa a zamiešame mletú papriku. Zalejeme vodou alebo vývarom, dobre rozmiešame a vrátime na oheň.
Pridáme hlivu, zemiaky, šošovicu, rascu, mleté korenie a soľ. Podľa potreby doplníme vodu a varíme do zmäknutia zemiakov a hlivy.
Nakoniec primiešame rozmrvenú majoránku. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Podávame s chlebom alebo pečivom.
Táto polievka je nielen lahodná a sýta, ale aj nutrične bohatá. Obsahuje množstvo prospešných látok, ktoré podporujú zdravie a imunitu a obsahom vlákniny pomáha tráveniu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty