Oľga Birošová | Nepečený karamelový cheesecake
Recept s fotopostupom na výborný dezert pre tých, ktorí majú radi karamelové dobroty. Zvládne aj začiatočník.
Korpus: | ||
250 | gramov | karamelové sušienky |
120 | gramov | maslo |
Krém: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie 40 % |
250 | gramov | tvaroh jemný hrudkovitý |
250 | gramov | mascarpone |
1 | balík | želatína |
Karamel: | ||
150 | gramov | kryštálový cukor |
80 | gramov | maslo |
100 | millilitrov | smotana na šľahanie 33 % |
3 | polievkové lyžice | Salko karamelové |
Karamelové sušienky rozmixujeme. maslo rozpustíme, ktoré vlejeme do sušienok premiešame. Sušienkový základ vytlačíme do tortovej formy 24cm uhladíme dáme do chladničky stuhnúť.
Smotanu vyšľaháme do polotuha pridáme mascarpone, karamelové Salko, tvaroh došľaháme na menších otáčkach. Želatínu pripravíme podľa návodu varechou vmiešame do karamelovej plnky. Plnku rovnomerne rozotrieme na pripravený korpus uhladíme dáme do chladničky.
Nakoniec pripravíme karamel cukor skaramelizujeme pridáme maslo izbovej teploty vlejeme opatrne smotanu. Necháme variť pokiaľ karamel nezhustne netrvá to dlho.
Mierne vychladnutý karamel vylejeme na plnku. Odložíme do chladničky stuhnúť pred podávaním posypeme rozdrvenými sušienkami, orechovou alebo mandľovou posýpkou... U mňa bola mandľová.
Dobrú chuť.
Oľga Birošová
Oľga Birošová
Oľga Birošová
Oľga Birošová
Oľga Birošová
Oľga Birošová
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zelenina pečená v rúre
Kamila | Zelenina pečená v rúre
Zelenina pečená v rúre
Rýchla a jednoduchá príprava zeleniny, ktorá si vás získa nielen krásnymi farbami, ale hlavne chuťou. Zeleninu môžete použiť ľubovoľnú, hodia sa aj šampiňóny. Zemiaky som piekla, aby tam mala rodina aspoň niečo známe.
Hrnčekové kakaové palacinky
Slavka K | Hrnčekové palacinky
Hrnčekové kakaové palacinky
U nás veľmi obľúbené, vláčne kakaové, palacinky, deti ich majú veľmi radi. Hrnček používam väčší cca 400 ml.