Punčové rezy

Pridal/a aramana

Domáce punčové rezy s citrónovou polevou, ktoré zvládne určite každá gazdinká.

Punčové rezy - recept
Porcie
Porcie
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Tenký plát:
4kusyvajce
4polievkové lyžicekryštálový cukor
4polievkové lyžicevoda
4polievkové lyžiceolej
4polievkové lyžicehladká múka
1⁄4balíkprášok do pečiva
Hrubý plát:
8kusyvajce
8polievkové lyžicekryštálový cukor
8polievkové lyžicevoda
8polievkové lyžiceolej
8polievkové lyžicehladká múka
1⁄2balíkprášok do pečiva
Nálev:
1300mililitrovvoda
300gramovkryštálový cukor
1deciliterrum
1kuspunčová aróma
2decilitremalinový sirup
70gramovmaslo
  potravinárska farba ružová
Poleva:
5kusycitrón
500gramovpráškový cukor
70gramovCera

Inštrukcie

Upečieme si dva tenké pláty, každý zo štyroch vajec.

Ja pečiem takto:

Vajcia s cukrom šľahám do hustej peny, pridám za stáleho šľahania teplú vodu a olej, potom už len opatrne metlou primiešam múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Tenké pláty pečieme na 200 stupňov asi 12-15 minút na plechu s papierom na pečenie.

Tak isto upečieme hrubý plát ale na 180 stupňov asi 20-22 minút.

Pláty  musíme nechať úplne vychladnúť. Z plátov musíme dať dole šupku ktorá sa nám vytvorí.

Najlepšie ide dole tak, že upečené pláty ukladáme na seba, tak ako sme ich piekli, s papierom na pečenie a vďaka tomu papieru plát zvlhne a šupka pôjde dobre dole.

Vychladnutý spodný, tenký plát natrieme bohato džemom, najlepší je červený, dávam väčšinou jahodový.

Položíme hrubý plát a zalejeme vychladnutým nálevom. Lejeme pomaličky, aj po krajoch, aby korpus stíhal nasávať. (Je možné že posledné deci, možno dva deci vám už nebude sať, keď už ostane stáť nálev na korpuse, už nelejte. Môže vám deci, najviac dva ostať.)

Na druhý tenký plát natrieme džemom a džemom dole položíme na nasatý plát. Zaťažíme niečím rovným a necháme niekoľko hodín stáť v chlade - spojiť sa.

Nálev:

Vodu s cukrom necháme prevariť. Do horúceho zamiešame maslo a necháme roztopiť. Do vychladnutého všetko ostatné nalejeme a pridáme farbu.

Poleva:

Citróny odšťavíme. Ceru roztopíme. Cukor, šťavu a ceru spolu dobre premiešame a pridáme farbu. Polejeme na dobre vytuhnutý koláč. Dáme do chladu. Krájať môžeme do pol hodiny. 

Ak chceme tenšiu polevu, dáme len šťavu zo štyroch citrónov a len 400 gram cukru.

Vaše hodnotenie: Žiadne
4.166665
Priemer: 4.2 (12 hlasy)

Sezónne recepty

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok