reklama

Punčové rezy

Pridal/a aramana dňa 15. 12. 2021 - 16:28 - Recepty aramana
Punčové rezy, Zákusky, recept, aramana

aramana | Punčové rezy


reklama

Domáce punčové rezy s citrónovou polevou, ktoré zvládne určite každá gazdinká.

Ingrediencie
Tenký plát:
4 kusov vajce
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
4 polievkové lyžice voda
4 polievkové lyžice olej
4 polievkové lyžice hladká múka
1⁄4 balík prášok do pečiva
Hrubý plát:
8 kusov vajce
8 polievkové lyžice kryštálový cukor
8 polievkové lyžice voda
8 polievkové lyžice olej
8 polievkové lyžice hladká múka
1⁄2 balík prášok do pečiva
Nálev:
1300 millilitrov voda
300 gramov kryštálový cukor
1 deciliter rum
1 kus punčová aróma
2 decilitre malinový sirup
70 gramov maslo
  potravinárska farba ružová
Poleva:
5 kusov citrón
500 gramov práškový cukor
70 gramov Cera
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Upečieme si dva tenké pláty, každý zo štyroch vajec.

Ja pečiem takto: Vajcia s cukrom šľahám do hustej peny, pridám za stáleho šľahania teplú vodu a olej, potom už len opatrne metlou primiešam múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Tenké pláty pečieme na 200 stupňov asi 12-15 minút na plechu s papierom na pečenie.

Tak isto upečieme hrubý plát ale na 180 stupňov asi 20-22 minút.

Pláty  musíme nechať úplne vychladnúť. Z plátov musíme dať dole šupku ktorá sa nám vytvorí.

Najlepšie ide dole tak, že upečené pláty ukladáme na seba, tak ako sme ich piekli, s papierom na pečenie a vďaka tomu papieru plát zvlhne a šupka pôjde dobre dole.

Vychladnutý spodný, tenký plát natrieme bohato džemom, najlepší je červený, dávam väčšinou jahodový.

Položíme hrubý plát a zalejeme vychladnutým nálevom. Lejeme pomaličky, aj po krajoch, aby korpus stíhal nasávať. (Je možné že posledné deci, možno dva deci vám už nebude sať, keď už ostane stáť nálev na korpuse, už nelejte. Môže vám deci, najviac dva ostať.)

Na druhý tenký plát natrieme džemom a džemom dole položíme na nasatý plát. Zaťažíme niečím rovným a necháme niekoľko hodín stáť v chlade - spojiť sa.

Nálev: Vodu s cukrom necháme prevariť. Do horúceho zamiešame maslo a necháme roztopiť. Do vychladnutého všetko ostatné nalejeme a pridáme farbu. Alebo môžeme nahradiť hotovou punčovou polevou.

Poleva: Citróny odšťavíme. Ceru roztopíme. Cukor, šťavu a ceru spolu dobre premiešame a pridáme farbu. Polejeme na dobre vytuhnutý koláč. Alebo môžeme nahradiť hotovou punčovou polevou. Dáme do chladu. Krájať môžeme do pol hodiny. 

Ak chceme tenšiu polevu, dáme len šťavu zo štyroch citrónov a len 400 gram cukru. Alebo môžeme nahradiť hotovou punčovou polevou.

Výnos
40 Porcie
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
50 minút
Čas varenia / pečenia
40 minút

reklama


reklama

Kamila, St, 15. 12. 2021 - 20:32

Vyzerajú úžasne ÁnoTlieskamÁnoa dokonca ani maslo v nich nie je, s volajakou ovsenou mukou by som ich mozno aj dala. ÚsmevAle ked kukám, kolko je tam cukru, už viem prečo mi tak chutia. Hambím sa

aramana, St, 15. 12. 2021 - 21:03

Maslo je v poleve ale jasne ze nemusí byť Áno​​​​​​

Cukru je tam tak akurát aby sa to mohlo hrdiť názvom zákusok Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe​​​​​​

...jasné, veľa cukru... Ale zase človek nezozerie desať naraz... Stačia tri SlnkoSlnkoSlnko

Kamila, St, 15. 12. 2021 - 22:18

To bol vtip len 3 Hambím sauz viem preco sa o ne ani nepokusam, ale zas o puncovu tocenu tortu pokusila som , len asi bola viac malinova ako puncova Hambím sa

aramana, Št, 16. 12. 2021 - 09:06

...inak...je sranda že si každý všimne koľko je tam cukru...

Ale že by niekto povedal - jeeej, päť citrónov! Veď ten zákusok je vitaminova bomba!...tak to už nee, to nepovie nik Mrkám​​​​​​

Myslím si že je to správny adept na zaradenie do výberu zdravých zákuskov Vyplazený jazyk

Alena7, Št, 16. 12. 2021 - 09:22

Vyzerá úžasne TlieskamTlieskamÁnoÁnoSlnko, len teda to množstvo = tak pre celú ulicu Veľký úsmevMožno skúsim polovičnú dávku .

 

aramana, Št, 16. 12. 2021 - 12:47

Citróny! Dievčatá, všímame si citróny! Nie cukor!

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Jasné, poleva sa dá spraviť aj tensia ale do nálevu cukor ísť musí, to má byť sladké Áno

Kamila, Št, 16. 12. 2021 - 13:17

Moja, len ja ani citróny nemôžem ... Hambím sa

balalajka, Št, 16. 12. 2021 - 14:33

Môj otec hovorí, že zákusok má byť sladký. Ja som odvážna. Keď cukor, tak kľudne kilo jako do tohoto. Šak nezjem celý plech na posedenie ... možno .... asi ... snáď .... verím tomu a dúfam. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

K citrónom som sa nedostala, lebo si dala polevu nakoniec. Zaľúbene som sa zastavila na decke rumu - že ako nádherne to teda musí voňať. Veľký úsmevChichocem sa A to chyba - ako píšeš, hotový vitamínový  zázrak.

aramana, Pi, 17. 12. 2021 - 06:46

Presne taaak! Zákusok má byť sladký a ešte ku tomu keď sú tam citróny, na zimné obdobie ako stvorený SlnkoSlnko​​​​​Načo robiť čaj? Dám si punčový zákusok Kvietok

Lea, Št, 16. 12. 2021 - 09:31

Joj, tie sú krásne Tlieskamdcéra ich miluje, žeby som spravila ? Alebo pošli na dolnú zem, keď už tento rok nepečieš Chichocem sa

aramana, Št, 16. 12. 2021 - 12:48

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe21.12. si idem pre objednane do Kubina 

Z mojich spravím ešte dve krabičky a do pondelka sú fuč SlnkoSlnkoSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama