reklama

Výborný zákusok s mangom bez lepku a mlieka

Pridal/a Kamila dňa 25. 10. 2023 - 14:59 - Recepty Kamila
Výborný zákusok s mangom bez lepku a mlieka, Zákusky, recept, Kamila

Kamila | Zákusok s mangom bez lepku a mlieka


reklama

Keď je pečenie samé bez je to celkom veda, tento je vhodný aj pri histaminovej intolerancii. Zákusok bol ozaj výborný a aj celkom jednoduchý, lebo som použila hotový mrazený mangový sorbet a kokosový jogurt. Robila som na malý plech

Ingrediencie
Korpus:
5 kusov vajce
5 polievkové lyžice trstinový cukor
3 polievkové lyžice bezlepková múka
2 polievkové lyžice karob
Ovocná náplň:
460 millilitrov mango
1 balík Zlatý klas
Smotanová náplň:
400 gramov kokosový jogurt
1⁄2 balík vanilkový cukor
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Korpus: Asi by na malý plech stačila aj piškóta zo 4 vajec. Na veľký plech minimálne zo 6. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žĺtky a na záver preosiatu múku zmiešanú s karobom. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 20-25 minút pri teplote cca 180°C. Po upečení necháme vychladnúť.

Mangová náplň:

Smelo môžete použiť čerstvé mango, nakrájane stačí chvíľu podusiť  a rozmixovať. Ja som potrebovala spotrebovať mrazený sorbet, lebo som mala málo miesta v mrazničke. V hrnci som zohrievala do roztopenia a zahustila zlatým klasom rozmiešaným v cca 100 ml vody. Miešame kým zovrie. Ešte horúcu hmotu som rozotrela na vychladený korpus.

Smotanová náplň:

Na vyhladnutú mangovú náplň rozotrieme kokosový jogurt zmiešaný s vanilkou. Zistila som, že nemám doma plátkovú želatínu, inak by som ho zahusťovala. Ale tak rýchlo sa zjedol, že ani nebol problém že náplň bola oblíž prstová.

Pri veľkom plechu budete potrebovať aspoň dva jogurty a viac ovocnej náplne. Aj s dusenými jablkami bude skvelý. Tie tiež môže histamínová deva.

Výnos
1 malý plech
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama