
Kamila | Zákusok s mangom bez lepku a mlieka
Keď je pečenie samé bez je to celkom veda, tento je vhodný aj pri histaminovej intolerancii. Zákusok bol ozaj výborný a aj celkom jednoduchý, lebo som použila hotový mrazený mangový sorbet a kokosový jogurt. Robila som na malý plech
Korpus: | ||
5 | kusov | vajce |
5 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
3 | polievkové lyžice | bezlepková múka |
2 | polievkové lyžice | karob |
Ovocná náplň: | ||
460 | millilitrov | mango |
1 | balík | Zlatý klas |
Smotanová náplň: | ||
400 | gramov | kokosový jogurt |
1⁄2 | balík | vanilkový cukor |
Korpus: Asi by na malý plech stačila aj piškóta zo 4 vajec. Na veľký plech minimálne zo 6. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žĺtky a na záver preosiatu múku zmiešanú s karobom. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie 20-25 minút pri teplote cca 180°C. Po upečení necháme vychladnúť.
Mangová náplň:
Smelo môžete použiť čerstvé mango, nakrájane stačí chvíľu podusiť a rozmixovať. Ja som potrebovala spotrebovať mrazený sorbet, lebo som mala málo miesta v mrazničke. V hrnci som zohrievala do roztopenia a zahustila zlatým klasom rozmiešaným v cca 100 ml vody. Miešame kým zovrie. Ešte horúcu hmotu som rozotrela na vychladený korpus.
Smotanová náplň:
Na vyhladnutú mangovú náplň rozotrieme kokosový jogurt zmiešaný s vanilkou. Zistila som, že nemám doma plátkovú želatínu, inak by som ho zahusťovala. Ale tak rýchlo sa zjedol, že ani nebol problém že náplň bola oblíž prstová.
Pri veľkom plechu budete potrebovať aspoň dva jogurty a viac ovocnej náplne. Aj s dusenými jablkami bude skvelý. Tie tiež môže histamínová deva.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty