
Určite potešíte deti, ktoré ju majú rady.
2 | kilogramov | jablká |
2 | balíky | trstinový cukor s vanilkovým luskom |
400 | gramov | kryštálový cukor |
1 | deciliter | jablkový džús |
1 | čajová lyžička | kyselina citrónová |
3 | polievkové lyžice | Gustin |
Jablká očistíme prepláchneme vodou necháme odkvapkať. Ja som mala aj hrušky tak som zmiešala všetko dáme do väčšieho hrnca rozvariť.
Pridáme trstinový cukor s vanilkovým luskom (alebo vanilkový cukor), marhuľový kompót so šťavou. Rozvaríme netrvá to dlho jablká boli sypké tak asi za 20 minút boli hotové. Uvarené rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka.
Hrniec vrátime späť na sporák necháme prevrieť pridáme cukor, citrónovú kyselinu, Gustin rozhabarkujeme v troche džúsu alebo vody vlejeme necháme prevrieť.
Za horúca plníme suché poháre, uzavrieme a sterilizujeme 10 minút. Dobrú chuť.




- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty