reklama

Drapáky

Pridal/a M.á.r.i.a dňa 02. 09. 2019 - 12:13 - Recepty M.á.r.i.a
Drapáky, Slané, recept, M.á.r.i.a

M.á.r.i.a | Drapáky


reklama

Isto to viaceré poznáte, pre mňa novinka. Lokše to áno, to poznám aj často robí keď zostanú zemiaky, v tomto prevedení prvý krát. Výsledok fantastický či už samotné alebo k hustej fazuľovej, šošovicovej polievke.

Ingrediencie
  zemiak
  soľ
  hladká múka
  masť
  cesnak
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

Gramáž neuvádzam lebo to sa ani nedá. Treba očistiť a uvariť v osolenej vode zemiaky podľa počtu hladošov. Vychladnuté zemiaky prelisujem na jemno, pridám trochu soli  a pridávam hladkú múku podľa toho koľko zemiaky zoberú, aby sme si vypracovali mäkké hladké cesto. Ušúľame si valce o priemere 5-6 cm a nakrájame na 2 cm kolieska.

Tie si rozvaľkáme na tenko do kruhu. Natrieme rozpustenou masťou, ktorú osolíme a pridáme pretretý cesnak, ja som dala pesto z medvedieho cesnaku. 

Stočíme na roládku a potom na slimáka, kladieme na plech. Dáme upiecť do vyhriatej rúry na 180 st. pekne do ružova. Ja som ich aj po vybratí z rúry natrela masťou.Mrkám

Postup na priložených foto, varila som 4 ks väčších zemiakov a vyšlo mi ich 12 ks

Na budúce ich skúsim natierať rozpusteným maslo a potrieť slivkovým lekvárom alebo posypať makom...aj také lokše sa robia 

Výnos
1 Porcie
Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút

reklama


reklama

balalajka, Po, 02. 09. 2019 - 12:24

Tie sú krásne.Objímam

M.á.r.i.a, Po, 02. 09. 2019 - 12:41

Ďakujem Srdcea aké sú dobréééé 

Dzeny, St, 04. 09. 2019 - 11:49

Ja to absolútne nepoznám a práve som sa zaľúbila. Určite vyskúšam. Mňam!

M.á.r.i.a, St, 04. 09. 2019 - 11:58

Aj pre mňa niečo nové v tejto forme,. len lokše. Je to naozaj veľmi dobré aj ako pohostenie pre návštevu na miesto chleba napr. . Robila som už aj tie s lekvárom a makom, keď sa dopiekli potrela som ich maslo, bolí výbornééé.

demko, St, 04. 09. 2019 - 15:05

Takéto môžem. Mňam. Trošku pomoc pri určovaní množstva surovín. Na 1 kg zemiakov  dať 300 g hladkej múky a potom už len pridať podľa potreby.

M.á.r.i.a, St, 04. 09. 2019 - 15:12

Priznám sa, nikdy som nevážila mám to ako sa povie v rukách ale to nie je nič moc pre recept Chichocem sa, takže ďakujem za doplnenie pre tie čo nikdy nerobili lokše.

kp, Ne, 08. 09. 2019 - 16:11

konecne som si recept prehliadla zblizka Úsmevdnes skusam falafel a nabuduce zaisto toto Áno

M.á.r.i.a, Ne, 08. 09. 2019 - 19:20

Verím, že budú aj chutiť je to mňamka Ánoa falafel tiež robievam Mrkám

kp, Ne, 08. 09. 2019 - 20:34

my sme si spravili tzv. orientálny víkend

M.á.r.i.a, Ne, 08. 09. 2019 - 23:47
Vyzerá to super, to mi skôr pripadá ako taliansky. Či chute boli orientálne?
kp, Po, 09. 09. 2019 - 16:00

recept som pridala sem Mrkám inak tie drapaky by sa dali i niecim plnit, ci? syr, spenat, mlete maso?

kp, Po, 09. 09. 2019 - 16:14

nie, nieee ... nepochopili sme sa spravne, falafel som nepridala, iba spravila, recept je na ten manakish, tu syrsku pizzu, co som pridala ako doplnok ku falafelu Úsmev

M.á.r.i.a, Po, 09. 09. 2019 - 16:15

Ahááá ja som rozumela, že to menuješ falafel lebo si o ňom aj tam začala písať...zle čítam Chichocem sa

kp, Po, 09. 09. 2019 - 16:19

no ano, falafelom to zacalo Veľký úsmeva manakishom koncilo Pohoda

M.á.r.i.a, Po, 09. 09. 2019 - 16:26

Hambím saHambím saHambím sa ale recept Tlieskamisto vyskúšam Veľký úsmev

kp, Po, 09. 09. 2019 - 16:33

Ánoaj ja ho odteraz mienim robit pravidelne

Zdenka Lampová, Po, 09. 09. 2019 - 20:46

Skvělý typ a navíc příjemné čtení. Zdeňka

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama