Prekladané pagáčiky s kyslou smotanou

Popis

Sú vynikajúce, rýchlo pripravené, kysnuté, bez kysnutiaÚsmev

Prekladané pagáčiky s kyslou smotanou  - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Zdrojinternet
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
15 minút
Celkový čas
55 minút

Ingrediencie

500gramovpolohrubá múka (cesto)
250gramovmaslo (palmarín)
200millilitrovkyslá smotana
2kusyžĺtok
42gramovdrozdie cerstve
100millilitrovmlieko vlažné
1čajová lyžičkakryštálový cukor
1čajová lyžičkasoľ
1kusvajce (na potretie)
rasca, sezam, tvrdý syr

Inštrukcie

Cesto: z vlažného mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, cca 10 minút. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, žĺtky, maslo izbovej teploty, kyslú smotanu, pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme vláčne cesto, s ktorým hneď pracujeme.

Cesto hneď preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme, preložíme najprv zľava doprava a potom zhora-dole. Prikryjeme a necháme postáť 10 minút. Potom rozvaľkáme a znovu preložíme, necháme 10 minút postáť, postup opakujeme ešte raz, celkovo trikrát.

Potom cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, malou formičkou vykrajujeme pagáčiky a ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou, sezamom, tvrdým syrom. Necháme postáť na plechu kým sa nezohreje rúra.

Teplota 180°C asi 15 minút. Údaje sú orientačné.

Piekla som ich už veľakrát, sú naozaj výborné.

Dobrú chuť!

 

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (3 hlasy)

Komentáre

Maslo izbovej teploty v ml, nie náhodou v gramoch ? 

Ale ánoÚsmevuž je to tam...

 

 

Naničmama.sk

Každá z nás sa občas cíti nanič. S nami ten pocit prekonáte!
Zvládnite spolu s nami deti, manžela, domácnosť, varenie, prácu, zdravie, krásu ... Všetko vrámci hesla - Som krásna, múdra, úspešná a už len občas v "depresii" ;). Podeľte sa o svoje zážitky, skúsenosti v blogu, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, alebo v právnej poradni, podeľte sa so svoj recept, pridajte obrázok