Nízkosacharidový čokoládovo - tvarohový dezert

Popis

Výborná nízkosacharidová tortička bez múky a s minimom kokosového cukru. Keď to bez sladkého občas nejde. Hambím sa

Nízkosacharidový čokoládovo - tvarohový dezert - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
Celkový čas

Ingrediencie

Korpus
4kusyvajicka
2polievkové lyžicekokosový cukor, med ...
4polievkové lyžiceKakao
tvarohová náplň
250gramovjemného tvarohu
250gramovmascarpone
150millilitrovsmotany na šľahanie
1polievková lyžicatrstinový cukor, alebo med, alebo vanilka
ganache
100millilitrovsmotany na šľahanie
100gramovvysokopercetnej horkej čokolády

Inštrukcie

Korpus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko zašľaháme žltka a už len ručne opatrne pirmiešame preosiate kakao. Pečieme vo forme o priemere cca 24 cm vystalnej papierom na pečenie a s bokmi vymastenými a vysypanými kakaom, pri teplote cca 180°C cca 35 minút. Necháme vychladnúť, v prípade potreby zarovnáme.

Tvarohová náplň:

Mascarpone vyšľaháme spolu so šľahačkou a cukrom (medom) a už len krátko primiešame tvaroh. Opatrne rozotrieme na vychladený korpus.

Ganache:

Zohrejeme smotanu, zalejeme ňou na kúsky nalámanú čokoládu, necháme chvíľu postáť, rozmiešame a dáme krátko stuhnúť do chladničky. Alebo ak chceme tekutejšiu verziu ganache, stači nechať krátko pri izbovej teplote a polejeme ňou naplnenú tortičku.

Poznámky

Výborny korpus je aj s karobom (namiesto kakaa), len ten asi obsahuje viac sacharidov. Úsmev

Vaše hodnotenie: Žiadne
5
Priemer: 5 (4 hlasy)

Komentáre

Slintám. Mňam.

Koláčik je vznikajúci. Robila som ho včera a nechala do rána stuhnúť. Jemne sladký a neuveriteľne svieži. Ten korpus je skutočne geniálny a určite ho využijem aj s inými plnkami :) Ďakujem za receptík. Určite vyskúšam aj ďalšie ;)

Som rada, ze sa podaril a chutil ;)
Moj korpus bol uplne nizky ..nemal do vysky ani 2cm a tiez som pouzivala 24cm formu. Neviem kde sa stala chyba :(
Pri korpuse bez muky sa to moze stat, aj cukru je tam malo, pomoze vyladit cas a teplotu pecenia.
Dakujem za radu :)
Skuste nizsiu teplotu a dlhsi cas
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.