Popis
Tradične bez múky, s minimom kokosového cukru. Zoznamovala som sa s bielym makom. V recepte ho smelo môžete nahradiť klasickým makom, alebo mletými mandľami.

Zhrnutie
Porcie | |
---|---|
Čas prípravy | 25 minút |
Čas varenia / pečenia | 20 minút |
Celkový čas | 45 minút |
Ingrediencie
Korpus | ||
4 | kusy | vajicka |
2 | polievkové lyžice | kokosový cukor |
100 | gramov | mletý biely mak |
1⁄2 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Smotanovo tvarohová náplň | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1⁄2 | polievková lyžica | kokosový (iný) cukor |
1 | čajová lyžička | vanilkového extraktu |
Ovocná náplň | ||
500 | gramov | mrazené drobné ovocie |
6 | plátky | želatíny |
Inštrukcie
Kropus:
Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len ručne mletý mak zmiešaný s práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie (boky vymastené maslom) pri teplote cca 180°C cca 25 minút. Necháme vychladnúť.
Tvarohová náplň:
Mascarpone vyšľaháme spolu s cukrom (medom) a už len krátko primiešame tvaroh. Rozotrieme na vychladený korpus, okolo ktorého sme dali bočný rám z tortovej formy, alebo ráfik.
Ovocná náplň:
Ovocie aspoň čiastočne rozmrazené preložíme do hrnca, pridáme trošku vody a za občasného miešania privedieme k varu. Plátky želatíny namočíme na pár minút do trochy vody, potom ich vyžmýkame a pridáme k horúcemu rozvarenému ovociu, miešame do jej rozpustenia. Ovocné pyré, necháme vychladnúť, ale ešte pred stuhnutím nalejeme na vychladený krém. Dáme schladiť a stuhnúť aspoň na 2-3 hodiny do chladničky.
Postup:

- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť