Smotanovo - ovocná torta s korpusom z bieleho maku

Popis

Tradične bez múky,  s minimom kokosového cukru. Zoznamovala som sa s bielym makom. V recepte ho smelo môžete nahradiť klasickým makom, alebo mletými mandľami.

Smotanovo - ovocná torta s korpusom z bieleho maku - recept

Zhrnutie

Porcie
Porcie
Čas prípravy
25 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Celkový čas
45 minút

Ingrediencie

Korpus
4kusyvajicka
2polievkové lyžicekokosový cukor
100gramovmletý biely mak
1⁄2čajová lyžičkaprášok do pečiva
Smotanovo tvarohová náplň
250gramovmascarpone
250gramovjemný tvaroh
1⁄2polievková lyžicakokosový (iný) cukor
1čajová lyžičkavanilkového extraktu
Ovocná náplň
500gramovmrazené drobné ovocie
6plátkyželatíny

Inštrukcie

Kropus:

Bielka vyšľaháme s cukrom do tuhého snehu, krátko prišľaháme žltka a už len ručne mletý mak zmiešaný s práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme o priemere cca 24 cm, vystlanej papierom na pečenie (boky vymastené maslom) pri teplote cca 180°C cca 25 minút. Necháme vychladnúť.

Tvarohová náplň:

Mascarpone vyšľaháme spolu s cukrom (medom) a už len krátko primiešame tvaroh. Rozotrieme na vychladený korpus, okolo ktorého sme dali bočný rám z tortovej formy, alebo ráfik.

Ovocná náplň:

Ovocie aspoň čiastočne rozmrazené preložíme do hrnca, pridáme trošku vody a za občasného miešania privedieme k varu. Plátky želatíny namočíme na pár minút do trochy vody, potom ich vyžmýkame a pridáme k horúcemu rozvarenému ovociu, miešame do jej rozpustenia. Ovocné pyré, necháme vychladnúť, ale ešte pred stuhnutím nalejeme na vychladený krém. Dáme schladiť a stuhnúť aspoň na 2-3 hodiny do chladničky.

Postup: 

Smotanovo - ovocná torta s korpusom z bieleho maku - recept postup 1
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Zatiaľ nehodnotené
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.