Čo variť zo zásob?
Ha! Ja robím cuketovú omáčku. Odtiaľ cuketu nevyberie nikto, aj keby chcel:))) A robím aj zapekané cestoviny s cuketou, ale tá je postrúhaná a pri pečení skoro zmizne. Milujem to. Pridám recept na oboje keď to budem najbližšie robiť. Inak dobrá téma. Varenie zo zásob je super, lebo musíš porozmýšľať a niekedy pokombinuješ a vynájdeš nový recept:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak, tak, u nás sa tomu hovorí "božské jedlo". Lebo ani On nevie, čo som tam všetko podávala. Alebo aj piatkové upratovanie chladničky
Len aby nikto nechcel to isté jedlo dva krát, lebo už vážne neviem.
Toto vyzerá na dlhšie upratovanie celej komory - však aj také sem tam treba
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No to je prúser, keď sa nejaká zbytková vec podarí a potom to chcú zas. Človek ani netuší, čo tam pohádzal a má triafať zas:DD
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Špajzu mi radšej nespomínaj, lebo začnem jačať Inak tu už bola téma starých kompótov, čo s nimi?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
rozmixovač do koláča. A nezavárať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už nezaváram, okrem cucoriedkoveho dzemu a uhoriek, ktore som tento tok nezvladla, ale ako a kam "vyhodit" nepouzitelne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nosíš na Vianoce koláčiky čo tak pribaliť tam aj pár kompótov , ale dajú sa zmiešať a prevariť ich na džem využiješ pri pečení a v neposlednom rade do suda vykysnúť a dať páliť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Také čo už nijak nepoužijem ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyhoď
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ok, len ako, len tak celé sklo s obsahom do koša? Kvetinka tu čosi písala, ako v teple vybuchujú ..., no dobre už nebude teplo, ale nechce sa mi obsah vyprázdňovať a by som dala skla do zberu, napr. ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
do, dve možnosti - vyprázdniť a tak vyhodiť. Alebo dať do bedničky a odviesť tam, kde si to s veľkou pravdepodobnosťou niekto všimne a použije pre vlastnú potrebu. Proste v bedničke vedľa košov
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kompót sa dá aj po 20 rokoch použiť aj keď je z neho vo flaši rôsol
, ale najjednoduchšie je vyhodiť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak, zatiaľ som zvladla halušky, len teda bez perkeltu, to sa mi nechcelo. Zato včera bola zelená fazuľka so zemiakmi,, cestovinou a pestom. Skvelý recept, už varí celá naša rodina.
Dnes som rozmýšľala o parených buchtách, ale zistila som, že sú v škole na obed. Tak ešte porozmýšľam. Treba aj zeleninu v chladničke pretriediť, tak by bodla zeleninová polievka. Možno tie zapekané cestoviny s cuketou? Alebo iba s vajíčkom? Ešte uvidíme.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak ja som včera vyhádzala z mrazáku veci . Pieklo sa naraz čevapčiči aj kuracie stehná v jednej mise. Jako nie zgiglané, ale vedľa seba. Bolo to zaujímavé. Chute sa prepojili - niečo zjemnelo, niečo pridalo.
Inak - jak povieš, že varím zo zásob, mňa schytí nejaký rapel a ešte som dokúpila nejaké zásoby. Ale zas - nabrala som inšpirácie. Kus kus alebo bulgur (zas mi to nikto nebude doma jesť) a ešte aj burek som objavila, že sa dá urobiť (tam sa skryje všetok syr). No a potom všelijaké buns a tortily som objavila recepty. Také môžem skúšať dokolečka. To sa potom robí ako tie mäkké chlebíky - skryje sa do nich všetko, čo chladnička ukrýva. Občas aj nutela alebo lekvár.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no, nutela to istí :) U nás dnes ráno jahôdkový lekvár sa hľadal, lebo piatok
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak som aj ja momentálne vo fáze, že musím načrieť do zásob. Tak robím plán na nasledujúce dni.
Dnes to istí perkelt zo zelenej fazuľky. Len teda, časť rodiny bude radšej halušky zo syrom.
Na zajtra plánujem pečenú zeleninu, len teda, základ tam budú predsa len zemiaky. A hlavne tekvica.
Ako dobrý nápad vidím aj zapekané cestoviny. Možno niektorí členovia našej rodinu tú cuketu budú vyberať, ale čo už. Miesto kyslej uhorky pridám k tomu obyčajný paradajkový šalát. Akurát najlepšie dozrievajú, treba využiť.
Asi príde čas aj na parené buchty. Vďaka diskusiu už viem, kde som robila chybu. Posledne sa vydarili parádne.
Istota sú pre nás tieto mäkké placky. Zistila som, že celkom dobre dokážu zamaskovať aj menšie množstvo mäsa. Jednoducho opečené mäso nakrájam na tenké rezance a každý si balí svoje.
No a keď nás prepadne chuť na sladké, ideálny čas na niektorý z jablkových koláčov.
V zálohe ešte ostávajú langoše.
Ak ešte bude dosť zelenej fazuľky, tak asi spravím osvečený recept - skoro by som povedala, že talianska verzia granadíru :)
A čo varíte vy, keď je hlboko do peňaženky?