
Dzeny | Pečená zelenina
Rozmýšľala som, či sem pridať tento recept, lebo to nie je nič objavné. Potom som si povedala, že ak to nenapadlo doteraz mne, možno nie som jediná, tak prečo nie:)))
Ingrediencie
4 | kusov | mrkva |
2 | kusov | cvikla |
1 | kus | zeler |
1 | kus | cuketa |
1 | čajová lyžička | soľ |
2 | čajové lyžičky | aztécke korenie |
1 | polievková lyžica | olej |
Postup
Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Vložíme do misy, pridáme 1 PL oleja (slnečnicový, olivový, aký máte radi a poruke), posypeme soľou, pridáme korenie. Misku prikryjeme vekom a trasieme, kým sa zelenina neobalí všetkými ingredienciami. Vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre cca 30 min. na 180 st.
Môžete použiť hocijakú zeleninu a korenie, je to fakt dobré. Robím to ako hlavné jedlo alebo prílohu namiesto zemiakov či ryže, výhodou je, že z pečenej zeleniny nie som za hodinu hladná:))
Na foto zelenina v surovom stave, pretože sme boli takí hladní, že sme to zjedli pred fototermínom:)))
Cviklu a cuketu pečiem bežne. Ale na to, že môžem upiecť aj zeler a mrkvu, na to som prišla vo vegetariánskej obedovej reštike, ktorú nám otvorili v práci:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aztécku zmes nepoznám....pozháňam sa po nej. Podobne robím zeleninku aj ja, ale ja pridávam aj šťavu z 1 citróna....je to mňam aj studené, nie iba ako príloha. Cviklu krájam na tenšie plátky, aby bola poživateľná - al dente - je super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zemiakové bryndzové pirohy
Alica7 | Zemiakové bryndzové pirohy
Zemiakové bryndzové pirohy
Najlepšie domáce pirohy zo zemiakového cesta plnené bryndzovo-zemiakovou plnkou.
Bravčové karé na šampiňónoch
Martuška 123 | Bravčové karé na šampiňónoch
Bravčové karé na šampiňónoch
Šťavnaté bravčové karé dusené na šampiňónoch. Rýchly a chutný recept na obed či večeru z bravčového mäsa pre celú rodinu. Ako príloha sa hodí ryža.