Dzeny | Pečená zelenina
Rozmýšľala som, či sem pridať tento recept, lebo to nie je nič objavné. Potom som si povedala, že ak to nenapadlo doteraz mne, možno nie som jediná, tak prečo nie:)))
4 | kusov | mrkva |
2 | kusov | cvikla |
1 | kus | zeler |
1 | kus | cuketa |
1 | čajová lyžička | soľ |
2 | čajové lyžičky | aztécke korenie |
1 | polievková lyžica | olej |
Zeleninu očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Vložíme do misy, pridáme 1 PL oleja (slnečnicový, olivový, aký máte radi a poruke), posypeme soľou, pridáme korenie. Misku prikryjeme vekom a trasieme, kým sa zelenina neobalí všetkými ingredienciami. Vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre cca 30 min. na 180 st.
Môžete použiť hocijakú zeleninu a korenie, je to fakt dobré. Robím to ako hlavné jedlo alebo prílohu namiesto zemiakov či ryže, výhodou je, že z pečenej zeleniny nie som za hodinu hladná:))
Na foto zelenina v surovom stave, pretože sme boli takí hladní, že sme to zjedli pred fototermínom:)))
Cviklu a cuketu pečiem bežne. Ale na to, že môžem upiecť aj zeler a mrkvu, na to som prišla vo vegetariánskej obedovej reštike, ktorú nám otvorili v práci:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aztécku zmes nepoznám....pozháňam sa po nej. Podobne robím zeleninku aj ja, ale ja pridávam aj šťavu z 1 citróna....je to mňam aj studené, nie iba ako príloha. Cviklu krájam na tenšie plátky, aby bola poživateľná - al dente - je super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Zamatová roláda
Slavka K | Zamatová roláda
Zamatová roláda
Vyborný sviatočný zákusok s kakaovým korpusom bez múky a dvoma druhmi krému. Ak chcete aj krém bez múky, môžete múku nahradiť 1,5 balíčkom Zlatého klasu.
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Slavka K
Bravčové mäso na šťave s cestovinami
Vynikajúce bravčové mäso, ktoré môžete podávať s knedľou, zemiakmi alebo cestovinami. U nás sú obľúbené farebné cestoviny. Mäso môžete použiť bravčové pliecko alebo stehno, prípadne iné.