reklama

Lahodný broskyňový zákusok

Pridal/a fialetta dňa 05. 04. 2011 - 10:07 - Recepty fialetta
Lahodný broskyňový zákusok, Zákusky, recept, fialetta

reklama

Vynikajúci svieži zákusok s broskyňami a kyslou smotanou.

Ingrediencie
  Korpus:
6 kusov vajce
300 gramov práškový cukor
150 millilitrov olej
150 millilitrov mlieko
300 gramov polohrubá múka
1 1⁄2 balíky prášok do pečiva
Krém:
2 balíky šľahačka v prášku
2 balíky vanilkový cukor
750 gramov kyslá smotana
6 polievkové lyžice práškový cukor
1 kus broskyňový kompót
Želé:
500 millilitrov voda
1 kus práškový džús
1 balík Zlatý klas
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
Postup

POSTUP PRÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom, postupne pridáme olej, mlieko a preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme do zlatohneda. Vychladnuté cesto vyklopíme na čistú utierku, papier opatrne odstránime a cesto vrátime opačnou stranou na plech.

Šľahačku vyšľaháme s vanilínovým cukrom do tuha. Pridáme kyslú smotanu a práškový cukor. Smotanovú masu dobre vymiešame a natrieme na cesto. Broskyne nakrájame na malé kúsky a poukladáme na krémovú vrstvu. Necháme stuhnúť.

Želatínová poleva: V 300 ml vody rozpustíme práškový džús a dáme variť. Do horúcej zmesi vlejeme 200 ml vody s rozmiešaným Zlatým klasom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Teplú polevu rozotrieme po povrchu múčnika. Zákusok dáme do chladu a necháme asi 12 hodín odležať.

Potom krájame na rovnaké kocky.

Výnos
20 Porcie
Celkový čas
55 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
25 minút

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama
reklama