
Valika475 | Čokoládová marlenka
Výborný zákusok
100 | gramov | maslo |
3 | polievkové lyžice | med |
180 | gramov | kryštálový cukor |
1 | čajová lyžička | ocot |
1 | polievková lyžica | sóda bikarbóna |
2 | kusov | vajce |
700 | gramov | hladká múka |
3 | polievkové lyžice | kakao |
Plnka: | ||
250 | gramov | Hera |
1 | plechovka | salka |
600 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | smotanový puding |
Cesto: Maslo, med a cukor dáme rozpustiť za stáleho miešania, potom pridáme ocot, sódu a stiahneme zo sporáka. Rýchlo vmiešame vajíčka, tak aby sa nám nespravila praženica. Potom vmiešame múku zmiešanú s kakaom.
Cesto dôkladne vypracujeme už na doske a ihneď rozdelíme na 5 až 6 častí, podľa toho aký máme veľký plech. Najlepšie sa každý diel rozvaľká ešte za tepla a na silikónovej, alebo teflónovej podložke. Ak takú nemáme tak nám poslúži a papier na pečenie.
Každý plát ešte radlíkom orežeme a prepichneme niekoľko krát vidličkou. Pečieme 5-7 min pri 180 stupňoch.
Plnka: Z mlieka uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. Vymiešame Heru a pomaly zamiešame do vychladnutého pudingu. Potom pridáme z konzervy karamelizované čokoládové mlieko a dobre vymiešame.
Dokončenie: Krém rozdelíme na toľko časti, koľko sme upiekli plátov cesta a necháme aj trochu na vrch. Vrch ešte posypeme strúhanou čokoládou. Necháme postáť do druhého dňa.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty