
Kamila | Pudingovo-smotanový zákusok bez múky
Recept s fotopostupom na skvelý jednoduchý koláčik s orechovým korpusom bez múky, s pudingovo-smotanovou náplňou a čokoládou.
Korpus: | ||
7 | kusov | vajce |
7 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
100 | gramov | orechy |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Čokoládová náplň: | ||
125 | millilitrov | šľahačková smotana |
200 | gramov | horká čokoláda |
Pudingová náplň: | ||
1 | liter | mlieko |
2 | kusov | Zlatý klas |
2 | polievkové lyžice | trstinový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
250 | millilitrov | kyslá smotana |
Smotanová náplň: | ||
250 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | čajová lyžička | vanilková esencia |
Korpus: Bielka vyšľaháme s polovicou cukru do tuhého snehu. Žĺtky prešľaháme so zvyšným cukrom. Obe hmoty zľahka spojíme aj s mletými orechmi zmiešanými s práškom do pečiva.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 190°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s s vašou rúrou. Po upečení dáme dole papier a korpus necháme vychladnúť.
Čokoládová náplň: Čokoládu rozpustíme v smotane nad parou, dôkladne premiešame a rozotrieme na vychladnutý korpus.
Pudingová náplň: Z mlieka, zlatého klasu a cukru uvaríme puding. Do horúceho primiešame smotanu a za občasného miešania necháme vychladnúť. Rozotrieme na čokoládovú náplň a dáme schladiť do chladničky.
Smotanová náplň: Šľahačku vyšľaháme s cukrom do tuha, mascarpone premiešame s vanilkovou esenciou, obe hmoty spojíme do hladkého krému a rozotrieme na pudingovú náplň. Šľahačky môžete dať aj viac, mascarpone vynechať. Necháme aspoň hodinu postáť v chladničke

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty